Рашфорд носи успех на Юнайтед в дерби №200 с Ливърпул (ВИДЕО+ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

"Червените дяволи" спечелиха с 2:1 големия мач на "Олд Трафорд" и се утвърдиха на второто място

Рашфорд носи успех на Юнайтед в дерби №200 с Ливърпул (ВИДЕО+ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед спечели с 2:1 очаквания с огромен интерес мач с Ливърпул на „Олд Трафорд” от XXX кръг на Висшата лига.

„Червените дяволи” триумфираха в издание №200 на най-голямото английско дерби, което бе и пряк дуел за второто място в класирането, макар да бяха лишени от услугите на най-голямата си звезда Пол Погба.

Той получи травма по време на последната тренировка преди сблъсъка и отпадна от групата, а неговото място сред титулярите бе заето от юношата Скот Мактоминей.

Над всички в съботния следобед обаче бе друг възпитаник на академията – Маркъс Рашфорд.

Именно той даде аванс на Юнайтед с две попадения за десет минути, разписвайки се първо в 14-ата, а после и в 24-ата с удари по диагонала.


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Иначе срещата започна равностойно и се развиваше така до 13-ата минута, когато Ливърпул изпълни един корнер, след който се стигна до аут и Де Хеа вкара топката в игра към средата на терена.

Там Ромелу Лукаку спечели битката с Деян Ловрен във въздуха и изведе с глава Рашфорд, който доказа защо е считан за един от най-перспективните футболисти в Европа.

20-годишният английски национал финтира тийнейджъра Тренд Александер-Арнолд в пеналта и с прецизен изстрел по диагонала намери далечния ъгъл, за да открие резултата в 14-ата минута – 1:0.

После Върджил ван Дайк пропусна да изравни от чудесна позиция, след като засече с глава центиране от корнер, пропилявайки най-чистото положение за гостите през първата част.

В ответната атака Юнайтед повтори упражнението от първия гол, със същия резултат.

В 24-ата минута отново Де Хеа изрита силно топката към централната линия, където за нея се пребори Лукаку.

Този път нападателят напредна и изведе с крак Хуан Мата, чийто изстрел бе блокиран, но кълбото попадна у Рашфорд и той за втори път порази мрежата, макар и с доза късмет – 2:0.

В 38-ата минута пък Хуан Мата имаше невероятна възможност и достатъчно време да спре, за да отиграе топката от непосредствена близост, но вместо това той опита странична ножица и не намери целта.

Така първото полувреме приключи при резултат 2:0 в полза на домакините, но скоро след подновяването на играта авансът им можеше да бъде намален.

Още в началото на втората част Ливърпул изпълни шестия си корнер в мача, докато Юнайтед нямаше нито един, а Ван Дайки бе над всички в пеналта.

Най-скъпият бранител в света стреля с глава към далечния горен ъгъл, ала видя как топката кацна върху мрежата над вратата.

Впоследствие гостите на два пъти имаха претенции за дузпа, след като Ашли Йънг задържа Мохамед Салах в пеналта, но наказатенел удар не бе отсъден.

В 54-ата минута Ливърпул отново поиска такъв, тъй като топката се удари в ръката на Антонио Валенсия след едно прострелно центриране, ала реферът отново замълча.

Гостите обаче играеха по-добре след паузата и усилията им бяха възнаградени в 66-ата минута, когато Садио Мане се измъкна отляво и центрира прострелно.

Последва лек рикошет в крака на Мактоминей, който заблуди Ерик Байли.

Топката се отби от вътрешната част на ходилото на наскоро възстановения от травма защитник и изненада Де Хеа, навестявайки мрежата му в близкия ъгъл – 2:1.

Така Байли се превърна в първия футболист на „червените дяволи”, отбелязал си автогол в дербито с Ливърпул откак Джон О’Шей стори това през 2004 година.

Наставникът им Жозе Моуриньо отговори с дефанзивна смяна като пусна в игра друг възстановен наскоро играч в лицето на Маруан Фелайни вместо голмайстора Рашфорд.


Впоследствие мачът се накъса и в крайна сметка арбитърът назначи 6-минутно добавено време.

В него Байли се намеси решително на два пъти, за да блокира изстрели на Садио Мане и Роберто Фирмино, а защитата на Юнайтед се справи с трите ъглови удара след 90-ата минута и не допусна изравняване.

По този начин Жозе Моуриньо постигна едва втори успех в деветия си сблъсък с Юрген Клоп, но момчетата му вече имат 65 точки, с пет повече от Ливърпул.

Юнайтед обаче е с мач повече и изостава с цели 13 от лидера Манчестър Сити.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 2:1
1:0 Рашфорд (14')
2:0 Рашфоррд (24')
2:1 Байли (66', авт.)

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки