Рашфорд носи успех на Юнайтед в дерби №200 с Ливърпул (ВИДЕО+ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

"Червените дяволи" спечелиха с 2:1 големия мач на "Олд Трафорд" и се утвърдиха на второто място

Рашфорд носи успех на Юнайтед в дерби №200 с Ливърпул (ВИДЕО+ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед спечели с 2:1 очаквания с огромен интерес мач с Ливърпул на „Олд Трафорд” от XXX кръг на Висшата лига.

„Червените дяволи” триумфираха в издание №200 на най-голямото английско дерби, което бе и пряк дуел за второто място в класирането, макар да бяха лишени от услугите на най-голямата си звезда Пол Погба.

Той получи травма по време на последната тренировка преди сблъсъка и отпадна от групата, а неговото място сред титулярите бе заето от юношата Скот Мактоминей.

Над всички в съботния следобед обаче бе друг възпитаник на академията – Маркъс Рашфорд.

Именно той даде аванс на Юнайтед с две попадения за десет минути, разписвайки се първо в 14-ата, а после и в 24-ата с удари по диагонала.


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Иначе срещата започна равностойно и се развиваше така до 13-ата минута, когато Ливърпул изпълни един корнер, след който се стигна до аут и Де Хеа вкара топката в игра към средата на терена.

Там Ромелу Лукаку спечели битката с Деян Ловрен във въздуха и изведе с глава Рашфорд, който доказа защо е считан за един от най-перспективните футболисти в Европа.

20-годишният английски национал финтира тийнейджъра Тренд Александер-Арнолд в пеналта и с прецизен изстрел по диагонала намери далечния ъгъл, за да открие резултата в 14-ата минута – 1:0.

После Върджил ван Дайк пропусна да изравни от чудесна позиция, след като засече с глава центиране от корнер, пропилявайки най-чистото положение за гостите през първата част.

В ответната атака Юнайтед повтори упражнението от първия гол, със същия резултат.

В 24-ата минута отново Де Хеа изрита силно топката към централната линия, където за нея се пребори Лукаку.

Този път нападателят напредна и изведе с крак Хуан Мата, чийто изстрел бе блокиран, но кълбото попадна у Рашфорд и той за втори път порази мрежата, макар и с доза късмет – 2:0.

В 38-ата минута пък Хуан Мата имаше невероятна възможност и достатъчно време да спре, за да отиграе топката от непосредствена близост, но вместо това той опита странична ножица и не намери целта.

Така първото полувреме приключи при резултат 2:0 в полза на домакините, но скоро след подновяването на играта авансът им можеше да бъде намален.

Още в началото на втората част Ливърпул изпълни шестия си корнер в мача, докато Юнайтед нямаше нито един, а Ван Дайки бе над всички в пеналта.

Най-скъпият бранител в света стреля с глава към далечния горен ъгъл, ала видя как топката кацна върху мрежата над вратата.

Впоследствие гостите на два пъти имаха претенции за дузпа, след като Ашли Йънг задържа Мохамед Салах в пеналта, но наказатенел удар не бе отсъден.

В 54-ата минута Ливърпул отново поиска такъв, тъй като топката се удари в ръката на Антонио Валенсия след едно прострелно центриране, ала реферът отново замълча.

Гостите обаче играеха по-добре след паузата и усилията им бяха възнаградени в 66-ата минута, когато Садио Мане се измъкна отляво и центрира прострелно.

Последва лек рикошет в крака на Мактоминей, който заблуди Ерик Байли.

Топката се отби от вътрешната част на ходилото на наскоро възстановения от травма защитник и изненада Де Хеа, навестявайки мрежата му в близкия ъгъл – 2:1.

Така Байли се превърна в първия футболист на „червените дяволи”, отбелязал си автогол в дербито с Ливърпул откак Джон О’Шей стори това през 2004 година.

Наставникът им Жозе Моуриньо отговори с дефанзивна смяна като пусна в игра друг възстановен наскоро играч в лицето на Маруан Фелайни вместо голмайстора Рашфорд.


Впоследствие мачът се накъса и в крайна сметка арбитърът назначи 6-минутно добавено време.

В него Байли се намеси решително на два пъти, за да блокира изстрели на Садио Мане и Роберто Фирмино, а защитата на Юнайтед се справи с трите ъглови удара след 90-ата минута и не допусна изравняване.

По този начин Жозе Моуриньо постигна едва втори успех в деветия си сблъсък с Юрген Клоп, но момчетата му вече имат 65 точки, с пет повече от Ливърпул.

Юнайтед обаче е с мач повече и изостава с цели 13 от лидера Манчестър Сити.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 2:1
1:0 Рашфорд (14')
2:0 Рашфоррд (24')
2:1 Байли (66', авт.)

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки