Челси завърза интригата за топ 4 (ВИДЕО)

"Сините" сложиха край на серията от две поредни загуби

Челси завърза интригата за топ 4 (ВИДЕО)

Челси спечели с 2:1 срещу Кристъл Палс на "Стамфорд Бридж" в мач от 30-ия кръг на Висшата лига. Вилиан откри резултата в 25-ата минута. Автогол на Мартин Кели (32') удвои аванса на домакините. В 90-ата минута Патрик ван Аанхолт намали. 

 

Благодарение на успеха "сините" се приближиха на две точки зад четвъртия Тотнъм (58) и на четири змад третия Ливърпул (60). "Шпорите" имат и мач в аванс.
 
Кристъл Палас пък остава под чертата – 18-а позиция с актив от 27 точки.
 
„Сините“ влязоха в двубоя след две поредни загуби. В 25-ата минута Вилиан проби през центъра и отправи удар от границата на наказателното поле. Топката се отби в тялото на защитник и влезе зад Уейн Хенеси – 1:0.
 
Само 7 минути по-късно Дзапакоста центрира, а Мартин Кели вкара топката в собствената си мрежа.
 
В 51-ата минута Вилиан бе близо до втория си гол в срещата, но този път Хенеси спаси. Малко по-късно Азар също можеше да отбележи, но отново Хенеси показа добър рефлекс.
 
В 67-та минута Жиру се отчете с нов фрапантен пропуск. Французинът бе намерен на точката на дузпата след центриране отдясно и този път стреля в гредата. 
 
Малко преди края на срещата гол на Сьорлот от гостите беше отменен заради фаул в атака. В 90-та минута Патрик ван Аанхолт все пак вкара почетно попадение за гостите. Асистенцията бе на Заха.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки