Провал за Григор Димитров на Индиън Уелс (ВИДЕО)

Испански ветеран изхвърли българина от турнира

Провал за Григор Димитров на Индиън Уелс (ВИДЕО)
Григор Димитров записа поредно разочароващо представяне на първия за сезона Мастърс 1000 турнир в Индиън Уелс.
 
Българинът, поставен под №3 в схемата, загуби още първия си двубой в пустинята, след като отстъпи с 1:2 сета пред ветерана Фернандо Вердаско - 6:7 (4), 6:4, 3:6. 
 
Срещата продължи малко повече от два часа, а Димитров има за какво да съжалява, тъй като в първия сет пропусна първо аванс от пробив, а след това и два сетбола при 5:4 в своя полза. В крайна сметка Григор загуби сета, а след това и мача. Така българинът продължава негативната си серия в Индиън Уелс, където никога в кариерата си не е прескачал третия кръг. 
 
Хасковлията започна по-силно срещата и първи успя да нанесе удар, повеждайки с 3:1 гейма след пробив. Вердаско обаче отговори светкавично и след рибрейк стигна до изравняване 3:3.
 
В десетия гейм българинът стигна до два последователни сетбола, които обаче не успя да реализира и в крайна сметка Вердаско взе подаването си за 5:5. В последствие се стигна до тайбрек, който малко очаквано започна с 5 последователни мини-брейка.
 
Серията беше спряна от испанеца, който първи взе точка след свой начален удар и поведе с 4:2, след което със 7:4 точки си заслужи успеха в сета. 
 
Началото на втората част отново беше по-силно за Димитров, който след два пробива успя да дръпне с 3:0 гейма. Вердаско съумя да навакса единия брейк, но Григор не позволи изненади и след 6:4 изравни резултата. 
 
Във финалния сет двамата сервираха на висота до 8-ия гейм, в който Димитров допусна пробив след няколко непредизвикани грешки от форхенд. Това позволи на Вердаско да сервира за мача и левичарят не трепна. 
 
В третия кръг Вердаско ще премери сили с младия американец Тейлър Фриц, който изненадващо надви Андрей Рубльов в два сета.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки