Сензациите в пресата: ЦСКА начело в Европа в компанията на Барса и Порто

Българин в групата на Фиорентина вместо Астори, Ботев вдигна Неделев

Сензациите в пресата: ЦСКА начело в Европа в компанията на Барса и Порто
„24 часа”: Българин в групата на Фиорентина вместо Астори
 
Българин заменя починалия миналата неделя капитан на Фиорентина Давиде Астори в групата за домакинския двубой срещу Беневенто от 28-ия кръг на Серия „А".
Защитникът на младежкия национален отбор Петко Христов попадна сред 18-те избраници на старши треньора Стефано Пиоли. За Христов това ще бъде вторият път, в който той сяда на пейката на „виолетовите" за мач от елита на Ботуша. Привлеченият от Славия бранител, който се превърна в основен играч на младежкия тим на Фиорентина, все по-често получава възможност да тренира с мъжкия състав. Официалният сайт на италианския клуб отбелязва, че Христов заема мястото на Давиде Астори в групата на тима. Капитанът на „виолетовите" изненадващо почина в съня си миналата седмица в Удине. Той бе открит мъртъв в хотелската си стая. Причината за кончината на 31-годишния Астори е сърдечен проблем. 
 
„Меридиан мач”: ЦСКА в Топ 3 на Европа в компанията на Барса и Порто
 
ЦСКА може и да не е убедителен от началото на пролетта и определено да е смъкнал формата си, но отборът попадна в изключително престижна класация. „Червените" влязоха в Топ 3 на Европа за серия от мачове без загуба, което е по силите на много малко отбори. Тимът на Стамен Белчев е на трето място на Стария континент, като отстъпва единствено на Барселона, който е почти сигурен шампион на Испания, както и на Порто, който също води убедително в Португалия и като че ли е прегърнал вече титлата с една ръка. ЦСКА е в серия от 22 мача без поражение. Трябва да припомним, че единствената загуба на отбора в първенството бе във втория кръг на Първа лига, когато тимът се срина с 0:1 у дома срещу експериментален състав на Лудогорец. Това обаче бе на 22 юли, а от тогава тимът никога не е напускал терена с наведена глава.
 
Интересно е, че серията на „червените" е още по-впечатляваща, тъй като те нямат загуба нито за Купата на България, нито дори в зимните контроли, но това са срещи, които не се следят от много наблюдатели. Още по-любопитно е, че въпреки впечатляващата серия, и то за международно ниво, ЦСКА не само че не е на първо място в Първа лига, но изостава с цяла победа разлика от шампиона Лудогорец. Това обаче също си има логично обяснение, тъй като тимът на Белчев записа равенства, които никой не очакваше. Отборът взе само точка срещу Славия, Етър, Пирин, Ботев, Черно море, което обяснимо го държи на дистанция от първото място.
 
Барселона е с 27 мача без поражение до момента и има всички предпоставки тази серия да продължи. Порто е по-скромен, но също върви без нито една грешка в първенството, като има 21 победи и едва 4 равенства в изминалите кръгове. „Драконите" също ще удължат без напрежение тази серия, тъй като днес гостуват на абсолютния аутсайдер в Примейра Лига Пасош де Ферейра.
Веднага след ЦСКА пък се нареждат Бенфика и Залцбург с по 19 поредни мача без поражение. 
 
„Тема спорт”: Ботев вдигна Неделев, ще е без лагер в Стара Загора
 
Лекарският щаб на Ботев Пд успя да вдигне на крака Тодор Неделев. Халфът получи контузия в последния двубой на жълто-черните - срещу Витоша (Бистрица). Така отборът се готви в пълен състав за визитата на Верея. Двубоят в Стара Загора е в понеделник от 17:30 часа. След изтърпени наказания на разположение за мача с Верея ще бъдат защитниците Пламен Димов и Йордан Минев. Вчера канарчетата тренираха от 16:00 часа на базата си, а днес тренировката ще е от същия час. След това отборът ще бъде събран на лагер. Той обаче ще е в Пловдив. Ботев ще пътува до Стара Загора в понеделник. Така прецени треньорът Николай Киров.
 
„Тема спорт”: Заповед „Без картони" издадоха на „Герена”
 
Спортно-техническият щаб на Левски е предупредил играчите си да бъдат много внимателни в оставащите мачове до края на сезона. Причината е, че картоните се трупат и част от футболистите може да изгорят за най-важните срещи. Днес срещу Етър е необходимо по-внимателно да действат халфовете Жорди Гомес и Васил Панайотов. Испанецът има 8 жълти картона от началото на кампанията, а при девети ще бъде наказан за 2 мача. В следващия кръг сините играят с ЦСКА, а в първата среща от плейофите срещу Берое. Панайотов пък е с 4 жълти картона и също е под въпрос за сблъсъка с червените. Както е известно, аут за срещата с армейците е Антонио Вутов, който ще почива принудително в следващите три мача на Левски.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки