Сензациите в пресата: Избягал от „Армията” е вариант за Евертън

Берое ще играе за гол № 200 на Камбуров

Сензациите в пресата: Избягал от „Армията” е вариант за Евертън
„Меридиан мач”: Избягал от „Армията” е вариант за Евертън
 
Бившият футболист на Литекс и ЦСКА Петрус Бумал е пред сензационен трансфер в английския Евертън, твърди сайтът Foot Mercato. Той е бил набелязан от скаутите на „карамелите" заради силните си изяви в руския Урал. Камерунският халф трябва да замени Идриса Гай при положение, че последният напусне „Гудисън Парк" през лятото. Мениджърът на Евертън Сам Алардайс търси точно такъв тип халф - силен в защитен план, след като Морган Шнайдерлен и Дави Клаасен разочароваха със синята фланелка. Бумал обаче е следен и от Виляреал и има възможност да предпочете Примера дивисион.
Бумал бе в Литекс и след това се премести с отбора на „Българска армия". Той направи много силни мачове за „червените", но си тръгна със скандал, след като не преподписа нов договор и напусна като свободен агент. Бумал каза и тежки думи за ръководството на ЦСКА, които го били заплашвали ако не подпише нов договор. От „Армията" не му останаха длъжни и го обвиниха, че не се е напрягал в най-важните мачове, като очевидно е залагал срещу отбора си. 
 
„Тема спорт”: БФС вдига глобите за обиди
 
БФС вдига глобите за обиди от страна на длъжностни лица в клубовете от Първа и Втора лига по отношение на съдийството.
"Бе обсъдено да се увеличат санкциите за направени коментари от длъжностни лица, които са на работа в професионален клуб, по адрес на съдийството. Дисциплинарният правилник е свободен за всички и глобите, които се налагат сега, могат да се видят. Просто трябва да има доклади, че длъжностни лица коментират съдиите. Глобата за първо нарушение е 5000 лева, за второ - 10 000 лева", каза зам. изпълнителният директор на централата Павел Колев.
Бе уточнено, че е налице и глоба за спортни директори и президенти на клубове, които си позволяват обидни коментари по адрес на съдиите. Тя се равнява на 3000 лева. 
"Всичко трябва да е описано в докладите. Наказанията ги има. Венци Стефанов каза, че си е патил. Но трябва да вдигнем още глобите, да стане по-рестриктивно и да се знае", каза на свой ред Боби Михайлов.
За старта на плейофите комисията по етика и феърплей ще има възможност да сезира след всеки кръг съответните комисии, най-вече Дисциплинарната, при инциденти, случили се на терена по време на мачовете от Първа и Втора лига, които не са отразени в докладите на длъжностните лица.
 
„Тема спорт”: Берое ще играе за гол № 200 на Камбуров
 
Берое приема в събота от 15:00 часа аутсайдера в Първа лига Витоша Бистрица, който все още няма победа в елита. Мачът е удобна възможност заралии да подобрят своята резултатност, като запишат разгромна победа. До момента в 25 мача те са вкарали само 33 попадения. Момчетата на Александър Томаш имат втората най-слаба атака в първата шестица след тази на Верея - 24 гола. Берое ще играе и за своя нападател Мартин Камбуров. В последния кръг зелено-белите биха Локомотив Пловдив на "Лаута" с 2:0, а Камбуров вкара своя гол №198 в елита. Амбицията му е още срещу Витоша той да закръгли попаденията си на 200. Играчите на Берое продължават с настроение и пълна сила своята подготовка за последния двубой от редовния сезон. Вчера футболистите имаха сутрешно занимание на своята база под Аязмото. Тренировката включваше предимно упражнения с топка, както и двустранна игра.

 

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки