Готвят нова продажба на Милан, за да се избегне банкрут

Най-близо до сделка изглежда арабският милиардер Саеед Ал Фаласи

Готвят нова продажба на Милан, за да се избегне банкрут

По-малко от година след края на династията „Берлускони“ в Милан, клубът е на прага на нова продажба. Китайският бизнесмен Йонхон Ли купи „росонерите“ миналия април за 740 млн. евро, но ги натовари с тежки дългове.



Затова сега може да се отърве от скъпата си играчка, като я препродаде на някой от трите кандидата за нея. А те са от Дубай, САЩ и Русия, а някои от играчите са много интересни, пише „Гадзета дело Спорт“, цитиран от "Гонг".



Най-близо до сделка изглежда арабският милиардер Саеед Ал Фаласи, който притежава гигантската корпорация International Triangle Group и вече е осъществил първи контакти с настоящия собственик, като се е поинтересувал от възможността за продажба.



Бизнесменът е член на фамилия Ал Мактум, която управлява арабското емирство Дубай и която има влияние и интереси в Манчестър Сити. Той е готов да инвестира, но преговорите са в началото.



Другият заявен интерес е от руски консорциум, воден от милиардера Алишер Усманов, който пък е миноритарен акционер в Арсенал. Узбекът е преценил, че няма да се пребори за власт при „артилеристите“ и затова иска да се прехвърли към друг от големите европейски грандове. Третият заинтересован кандидат е неназован американски хедж-фонд.



Йонхон Ли купи Милан за 740 млн. евро и инвестира още 200 млн. за нови играчи през лятото. Една трета от тази сума обаче е високолихвен кредит от американския хедж-фонд „Елиът Мениджмънт“ и ако този дълг не бъде покрит до октомври, въпросният хедж-фонд ще придобие „червено-черните“.



За да покрият част от него, ръководителите на италианския колос изтеглиха друг заем от „Мерил Линч“ и това им коства проблеми с финансовия феърпей на УЕФА. Ако те не бъдат отстранени до края на май, Милан ще остане без лиценз за евротурнирите за следващия сезон и ще се изправи пред бездна, от която може да се спаси само след препродажба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки