Съдии и вратар изхвърлиха Милан от Европа (ВИДЕО)

Безумно отсъдена дузпа и чудовищна грешка на Донарума провалиха отбора

Съдии и вратар изхвърлиха Милан от Европа (ВИДЕО)

Арсенал се класира на 1/4-финалите в Лига Европа. Англичаните победиха с 3:1 у дома  Милан и след успех с 2:0 в първия мач, продължават напред с общ резултат 5:1. Днес обаче, с голям принос за класирането на „топчиите” бяха реферите и... Донарума. При 1:0 за Милан, те отсъдиха меко казано пресилена дузпа за домакините, с която те изравниха. Секунди по-късно бялата точка не бе посочена за игра с ръка на Чеймбърс в собственото му наказателно поле. За капак Донарума почти си вкара автогол за 2:1.

 

Милан можеше да поведе след по-малко от минута игра. Ударът на Андре Силва от близко, обаче профуча до лявата греда. Арсенал получи неприятен удар в 11-ата минута. Кошчелни получи травма, след сблъсък за висока топка с Романьоли, и бе заменен принудително от Чеймбърс. В 25-ата минута Уелбек стреля силно от малък ъгъл, но Донарума спаси.

 

10 минути по-късно Милан поведе. Хакан Чалханоглу отбеляза невероятно попадение, като с мощна тупалка далече извън наказателното поле намери долния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

 

Радостта на гостите обаче трая само 240 секунди. Уелбек нахлу в наказателното поле, Родригес го докосна с лявата ръка и той се строполи на земята. Вместо обаче жълт картон за симулация, главният арбитър отсъди повече от пресилена дузпа. От бялата точка пък потърпевшият бе безупречен за 1:1.

 

Почти веднага след това, арбитърът можеше да отсъди дузпа и в полза на „росонерите”. Чеймбърс игра с ръка в собственото си наказателно поле, но не последва 11-метров наказателен удар. В даденото продължение Уилшър можеше да осъществи пълен обрат, но Донарума с една ръка успя да отрази силния му изстрел.

 

В началото на втората част Мхитарян стреля от близко, но Донарума изби в корнер. Гостите отговориха с удар на Сусо до лявата греда. В 59-ата минута Милан по чудо не поведе. След центриране отдясно, Кутроне засече със странична ножица, но топката "облиза" лявата греда. Калинич можеше да се разпише секунди след като влезе, но ударът му с глава бе уловен от вратаря.

 

В 71-ата минута Арсенал осъществи пълен обрат. Джака стреля от сериозна дистанция, Донарума плонжира и изби, но по такъв начин, че топката влетя в другия ъгъл на вратата му.

 

Вторият гол на "топчиите" окончателно уби интригата и до края мачът просто се доиграваше. Това обаче не попречи на англичаните в 86-ата минута да вкарат трето попадение. Удар на Уелбек първоначално бе спасен от Донарума, но при добавката футболистът на домакините бе безгрешен, оформяйки крайното 3:1.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки