Берое експериментира срещу Витоша Б

Вратарски проблеми за софийския тим

Берое експериментира срещу Витоша Б
Треньорът на Берое Александър Томаш ще използва днешното домакинство на Берое за няколко експеримента - както при част от титулярите, така и в отиграване на някои тактически елементи.
 
Заралии обаче няма да си позволят да се отпускат срещу новака в елита, който е последен в класирането. Шанс да запише дебют на вратата се очаква да се отвори пред зимната придобивка от Верея - Георги Аргилашки.
 
В защита ще действа Милен Желев, а вляво ветеранът Веселин Пенев вместо Матеус Леони. Иван Иванов и националът Камен Хаджиев ще са тандем в сърцето на защитата. Халфове най-вероятно ще са капитанът Райнов, Охене и Марко Адамович. Атаката ще води Мартин Камбуров, който ще преследва гол №200 в елита - в момента е на кота 198.
 
Новото попълнение на Берое Рубен Бригидо е гласен за титуляр. Португалецът посочи, че целта пред тима е класиране в евротурнирите. "Преминаването ми в Берое е отличен шанс за мен. Това е интересен отбор с големи традиции през годините. Целта пред тима е участие в Лига Европа", сподели Бригидо пред Диема спорт.
 
"Постепенно ще се адаптирам и ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора. Всички в тима ми помагат, най-вече Педро Еуженио и Матеус Леони, тъй като и двамата говорят португалски. Нямам трудности в работата с Александър Томаш. Убеден съм, че ще науча много от него.
 
Като отбор може да израснем под негово ръководство. Всеки един от нас иска да бъде титуляр и аз не правя изключение. В крайна сметка ще играе този, който е в най-добра форма. Моята отличителна черта е техниката. Освен това притежавам и добра бързина. Силата ми е в това", каза Бригидо.
 
Витоша пък понесе тежък удар вчера. Вратарят Християн Василев счупи пръст по време на тренировка, а след направените прегледи стана ясно, че ще трябва да претърпи операция. Той ще бъде аут почти до края на първенството. Василев до момента има 10 мача на сметката си, като след раздялата с Михаил Иванов се превърна в първи избор на треньорския щаб.
 
При това положение на вратата на бистричани в следващите мачове ще застане 19-годишният Николай Георгиев. Предстоящият двубой с Берое в Стара Загора ще бъде дебют за него не само в професионалния футбол, но и с фланелката на Витоша Бистрица.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки