Киров няма да пази никого, хвърля най-доброто срещу Дунав

Четири ремита донесоха мястото на Ботев в първата шестица

Киров няма да пази никого, хвърля най-доброто срещу Дунав
Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия ще заложи на най-доброто, с което разполага, за днешното домакинство на Дунав.
 
Въпреки че мачът няма пряко значение за класирането на канарчетата в първата шестица, Белия не възнамерява да пази никого за битките от плейофите и полуфинала за купата със Славия.
 
Въпреки натрупаната умора от сгъстения цикъл напоследък наставникът на жълто-черните ще пусне всички титуляри. Само една промяна в групата е направил Николай Киров.
 
На мястото на Милко Георгиев сред 18-те влиза Крис Добрев, който бе контузен за мача с Верея. Стивън Петков отново ще е резерва, а в предни позиции ще се разчита на двамата бразилци Жоао Паоло и Диого Кампос, които показаха добър синхрон в мача с Верея.
 
През есента двубоят в Русе завърши 0:0, а последният мач между двата съперника преди година в Коматево бе спечелен от драконите с 2:0. И двете попадения бяха дело на бившия футболист на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен. И двамата треньори нямат сериозни кадрови проблеми.
 
Любопитното е, че преди година Дунав попадна в първата шестица за сметка именно на Ботев, който остана седми след края на редовния сезон, на три точки зад съперника заради споменатата загуба с 0:2 в Коматево в края на февруари 2017-а.
 
Тогава канарчетата завършиха с 10 победи, колкото имат и към днешна дата. Разликата сега правят четири точки повече, дошли от четири равенства повече в актива на пловдивчани.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки