Сензациите в пресата: Дербито у нас изпревари това в Прага

Играч на Ботев е жокер №1 този век

Сензациите в пресата: Дербито у нас изпревари това в Прага
„Меридиан мач”: Дербито у нас изпревари това в Прага
 
За мача между ЦСКА и Левски започна да се говори и по някои от европейските медии, които обръщат внимание за всички значими срещи на Стария континент през уикенда. Интересно е, че битката на София нормално отстъпва по внимание на Фенербахче - Галатасарай, което ще бъде голямото дерби на Балканите тази седмица, но сблъсъкът между „червени" и „сини" е оценен по високо от големия мач на Прага между Спарта и Славия. Английската агенция Sportsmole и френският специализиран сайт Footballski, който следи футбола в чужбина, дават сериозно предимство на столичното дерби. Според тях мачът определено е по-горещ и на трибуните. Другата причина е, че съперниците са съседи в класирането, като се изтъква, че нетърпимостта между двата отбора ще накара Левски да се опита да откаже ЦСКА от идеята да оспорва титлата на Лудогорец. В същото време ситуацията в Чехия е различна, като Славия Прага все още преследва кандидат шампиона Виктория Пилзен, докато славната Спарта, която отскоро има нов треньор, е на пета позиция и им е нужен не само един успех, за да влезе в местата, които дават право на участие в Лига Европа.
 
„Тема спорт”: Неделев на гол от постижение
 
Тодор Неделев е на един гол от постижението си от миналия сезон. Преди 12 месеца офанзивният футболист на канарчетата завърши с 9 попадения преди плейофите. Сега той има 8 на сметката си. Миналата кампания бе и най-резултатната в кариерата му у нас с 11 гола. 9 попадения Неделев имаше и през 2012/13.
Сериозен интерес към него в момента има от клуб от Полша. Очаква се скаут на отбора, чието име се пази в тайна, да дойде да гледа национала на живо. Както е известно, Ботев откупи правата му от Майнц 05, но германците запазиха голям процент от бъдещ трансфер на футболиста.
 
„Меридиан мач”: Играч на Ботев е жокер №1 този век
 
Жокерът на Ботев Стивън Петков е най-успешната резерва в Първа лига този век. Нападателят е вкарал 9 гола след влизането си в игра, като последният му бе при обрата срещу Верея. Бившият играч на Лудогорец Жуниньо Кишада се е разписал също толкова пъти. На бразилеца обаче са били необходими 62 мача и 1210 минути, докато Петков го е постигнал за 25 срещи и 672 минути. Освен за „канарчетата" врачанинът има голове за Берое и Монтана. Близо до двамата рекордьори са още един футболист на Лудогорец - Роман Безяк, както и Димо Бакалов, който е белязал за четири тима.
В петицата попада и нападател, който вече се е пенсионирал доста отдавна - Светльо Тодоров. Той е записал 7 попадения само за 27 влизания от пейката.
 
„Тема спорт”: Сменят турникета на „Армията”
 
ЦСКА прави дребни ремонтни дейности по "Армията". Клубът е решил да подмени турникетите, през които се влиза на стадиона. За целта работници вчера премахваха старата система за вход, а в следващите дни ще изградят нова. Турникетите на "Армията" бяха въведени преди 5 години, но сега е преценено, че се нуждаят от подмяна. Собствениците на ЦСКА са планирали цялостна реконструкция на стадиона. От преобразяване се нуждаят не само трибуните, но и вътрешността на съоръжението. Лявото административно крило се намира в тежко състояние, като влагата във вътрешността на стадиона е доста сериозна. Отделно и прожекторите на "Армията" се нуждаят от подмяна, като в мачовете на тима прави впечатление, че те светят слабо. ЦСКА обаче няма да стартира планираните мащабни ремонти по съоръжението, преди да бъде приет новият закон за спорта. Той ще позволи на клуба да удължи договора си за "Армията" и Панчарево от 10 на 30 години. Най-вероятно дейностите по стадиона в Борисовата градина ще стартират след края на сезона.

 

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Радост в ЦСКА: Каранга на линия за Левски

Нападателят най-вероятно ще е титуляр в дербито

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки