С късен гол Локомотив срази Септември на Лаута при U17 (ВИДЕО)

"Черно-белите" стигнаха до пълен обрат

С късен гол Локомотив срази Септември на Лаута при U17 (ВИДЕО)

Юношеският отбор на Локомотив до 17 години постигна победа над гостите от Септември (София) с 2:1 в мач от 19-тия кръг на Елитната група. Срещата се игра днес от 14:30 на изкуствения терен на Лаута. "Черно-белите" стигнаха до пълен обрат, като късен гол на Ставри Юмерски в 78-та минута на срещата им донесе победата.



Maчът започна динамично, като битката в центъра на терена доминираше в началните минути. Гостите съумяха първи да открият резултата в 8-та минута с диагонален изстрел на Иван Чилов от границата на наказателното поле. Локомотив отвърна с опасен шут от малък ъгъл на Филип Колев. В 15-та минута възпитаниците на треньора Кириякос Георгиу изравниха резултата. Филип Колев изведе Велко Мичкюров на добра позиция, а той с шпагат успя да отклони топката във вратата на Септември за 1:1. В 34-та минута играч на столичани стреля, но стражът на пловдивчани Йордан Йотов спаси. В самия край на първото полувреме Мирослав Христов от Локомотив пробва силен и далечен изстрел, но равенството се запази.



През втората част играчите на терена се изнервиха, грубите влизания зачестиха, като част от тях бяха санкционирани от съдията с жълти картони. В 65-та минута Филип Колев бе повален от вратаря на гостите, който беше излезнал извън своето наказателно поле. Главния рефер спести директен червен картон на стража на Септември, като реши да му покаже само жълт. Две минути преди края на срещата Локомотив стигна до пълен обрат в срещата. Ставри Юмерски се оказа най-съобразителен след корнер и с глава донесе успеха за "черно-белите" за крайното 2:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки