Сензациите в пресата: Локо Пд разкарва Везалов през лятото

ЦСКА предупреди Каранга и Малинов

Сензациите в пресата: Локо Пд разкарва Везалов през лятото
„Тема спорт”: Предупредиха Каранга и Малинов
 
Спортно-техническият щаб на ЦСКА е предупредил двама от основните играчи -Каранга и Малинов, да не се поддават на нервите във вечното дерби. И двамата са известни с избухливия си нрав, особено когато преди това са били провокирани. Бразилецът често играе на ръба на позволеното, а вече беше гонен в дерби мач - с Лудогорец в Разград за първенство през ноември (2:1). Тогава обаче вторият жълт и съответно червен картон На Каранга бе измислен. Сигналната лампа за звездата на ЦСКА днес трябва да свети и по още една причина - при нов жълт картон той ще натрупа 9 и ще бъде наказан за два мача. А това означава да пропусне първия двубой с Лудогорец от плейофите, който е във втория кръг. В първия червените ще играят с Верея, ако завършат редовния сезон на върха, или с Ботев Пд, ако останат втори.
По подобие на Каранга и Малинов е известен като кибритлия, като беше изгонен във вечното дерби на 29 април (3:0). Тогава влезе в саморазправа с Прохазка и двамата получиха директни червени картони. Малинов е на два картона от това да натрупа 13, които ще му донесат санкция от цели три мача. Именно халфът от Петрич е футболистът с най-много картони в ЦСКА този сезон - 11 (10 в елита и 1 за купата).
 
"Тема спорт": Локо Пд разкарва и Везалов през лятото
 
Локомотив Пловдив почти сигурно ще се откаже от централния защитник Димитър Везалов. Договорът на бранителя изтича в края на сезона. Той дойде на "Лаута" през юни 2016-а и подписа за 2 години. Откакто Бруно Акрапович пое тима, Везалов е несменяем титуляр, но въпреки това наставникът не смята да го задържи. Затова и наскоро бе привлечен нов централен бранител. Локо Пд подписа с хърватина Юрица Булят (31 г.), който е шампион на Беларус с БАТЕ Борисов за 2017-а. Булят има близо 100 мача за Хайдук Сплит в кариерата си. Тази зима черно-белите договориха и друг качествен централен защитник - нигерийския национал Стивън Езе. Той е с шансове за участие на световното първенство в Русия през лятото. В момента с контузия до края на сезона е Асен Георгиев. Така реално за Везалов няма място в бъдещия състав на смърфовете. Той е един от малкото, които оцелява при чистката след идването на босненския старши треньор.
„Тема спорт”: Димитър Димитров-Херо строява отбора пред телевизора за дербито
 
Всички в Лудогорец ще стискат палци за Левски в днешното дерби с ЦСКА. То започва в 13:00 часа, а мачът на разградчани с Етър е от 18:15 часа. При победа на сините орлите ще имат възможност да дръпнат на върха пред армейците с 6 точки, ако бият болярите. В момента Лудогорец има аванс от 3 точки пред ЦСКА и 13 пред Левски. Старши треньорът на разградчани Димитър Димитров-Херо обмисля да строи всички футболисти пред телевизора, за да гледат на живо вечното дерби. След него отборът ще тръгне за стадион "Ивайло". Там пък домакините очакват сериозен зрителски интерес - около 4000 души. За сравнение мачовете с грандовете ЦСКА и Левски през есента събраха два пъти и половина повече публика.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки