ЦСКА излъга Левски в локвите на Националния стадион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Магическо докосване от Каранга донесе трите точки на "червените"

ЦСКА излъга Левски в локвите на Националния стадион (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА победи с 1:0 Левски в дербито от 26-ия кръг на Първа лига. "Червените" стигнаха до успеха с гол на Фернандо Каранга в 84-ата минута. Магическото докосване на бразилеца изпрати тима му начело в класирането с 63 точки. Същият актив има и Лудогорец, който по-късно днес гостува на Етър. 
 
Левски остава трети вече на 13 точки зад "червените".
 
Изненадата в състава на ЦСКА беше появата сред титулярите на Рубен Пинто. Португалецът дълго лекува контузия. Божидар Чорбаджийски се завърна в центъра на защитата след наказание, Роланд Алберг изненадващо остана извън групата.
 
 
Наставникът на Левски Делио Роси направи шест промени от равенството с Етър (1:1). Извън състава останаха Николай Кръстев, Афонсо Фигейредо, Ивайло Найденов, Жорди Гомес, Жерсон Кабрал и Ривалдиньо. На вратата се завърна капитанът на Божидар Митрев, а в нападение излязоха Габриел Обертан и Станислав Костов.
 
Теренът беше подгизнал от проливния дъжд, който продължаваше да се излива над София и по време на мача. Това изключително затрудни и двата отбора, а на трибуните имаше една 8000. Мачът изобилстваше от грешки и нарушения, като двама от "сините" бяха сменени принудително - с контузии напуснаха Костов и Обертан.
 
 
"Сините" започнаха по-добре. В 4-ата минута Хали Тиам пусна добро извеждащо подаване към  Станислав Костов, който се измъкна от "червената" отбрана, но вратарят Черниаускас пръв стигна до топката. Секунди след това Бодуров изчисти центриране на Цветкович, но топката попадна на крака на Обертан. Ударът на французина профуча покрай гредата.
 
Постепенно ЦСКА изравни играта. Двата отбора се редуваха да бъркат в локвите на ст. "Васил Левски". Именно една такава грешка можеше да струва скъпо на Левски. В 24-ата минута Яблонски върна към Митрев, топката спря в локва пред наказателното поле и Тиаго се озова на голова позиция. Вратарят на "сините" обаче се оказа по-бърз, хвърли се краката на португалеца, и изчисти.
 
 
В 38-ата минута удар на Каранга с глава мина на сантиметри от дясната греда на Митрев. 
 
Минута преди края на първа част дойде и най-чистото положение за Левски. Станислав Костов влезе в наказателното поле и отправи шут от малък ъгъл, който бе избит в корнер от Черниаускас.
 
 
След почивката двата отбора продължиха да се мъчат на наводнения терен. Футболистите трудно успяваха да си подадат точно повече от 2-3 пъти. Опасности пред вратите липсваха. Първата такава дойде в 57-ата минута.  Опасен удар на Тиаго от пряк свободен удар мина над вратата.
 
В 70-ата минута ЦСКА не успа да се възползва от нова грешка на Яблонски, а пет след това резервата на "сините" Серджиу Буш можеше да накаже бившия си отбор. Той стреля с глава след центриране на Паулиньо, но неточно.
 
 
ЦСКА нанесе своя удар в 84-ата минута. Фернандо Каранга се оказа на точното място в точното време. Тиаго центрира от пряк свободен удар, топката мина през цялата защита на Левски и бразилецът я отклони в мрежата зад Митрев - 1:0.
 

 


 

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

Радослав Кирилов: Не сме спирали да вярваме

Нападателят на ЦСКА 1948 донесе собственоръчно обрата срещу Локо София

Дончич: Нямаме психика

"Ще се борим до последно за оставане в елита", заяви треньорът на Локо София

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки