Белчев: Тежкият терен изравни силите, нас равенството не ни устройваше (ВИДЕО)

„Футболът отсъстваше, дербито бе повече на амбиция и характер”, посочи треньорът след победата над Левски

Белчев: Тежкият терен изравни силите, нас равенството не ни устройваше (ВИДЕО)

„Всяка една победа е важна, особено като е в дерби. Искам да поздравя момчетата за битката - видяхте в какви условия играхме. Футболът отсъстваше, мачът бе повече на амбиция и характер.”

Това заяви Стамен Белчев, след като ЦСКА победи Левски с късен гол на Фернандо Каранга за 1:0 в дербито на Националния стадион.

„Равностоен мач, макар на моменти да бяхме по-добри. Теренът ни затрудни, според мен и двата отбора. Нас до голяма степен повече, защото ние се опитваме да владеем топката и да играем дълбоко в полето на съперника. Тези условия просто изравниха силите. В края на първото полувреме стояхме по-добре, затова казвам, че двубоят бе равностоен с малко изключения. Щастлив съм, че победихме и вече мислим за следващия мач”, посочи треньорът на „армейците” след мача, а после бе запитан защо ЦСКА спечели Вечното дерби?

„Нас равният резултат нас не ни устройваше. Имахме търпението, изчакахме си нашия миг и така взехме победата. Според мен и трите ни резерви се включиха добре. Разбира се, има какво да се желае още, но може би влияние оказа това, че напрежение бе голямо с оглед на дербито.”

За Каранга:

"Постоянно говорим с Каранга, как да го спрем да се раздва? Нормално е, нищо нлошо не е направил, не е провокирай никой. От Левски също се държаха коректно спямо него."

За останалите извън разширения състав на ЦСКА футболисти:

„Алберг, Укра и Дюлгеров бяха здрави - всеки от тях заслужаваше да е в отбора и до последно беше с нас, но аз направих групата с оглед на това къде може да имаме ние проблеми, за да имам равностойни заместници и всеки един да е максимално полезен на отбора.”

Какво ще донесе успехът над Левски на ЦСКА?

„Всяка победа ни дава самочувствие, но нашите играчи трябва да имат такова, щом са в ЦСКА. Те трябва да радват феновете и да преследват победата от първата до последната минута. Понякога може да не се получи, но както си оставят сърцето на терена, тогава няма как да им се сърдим на тези момчета.”

Впоследствие треньорът на ЦСКА даде интервю и пред клубната телевизия на "червените":
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки