Монтела: Кутроне е мое творение

Наставникът на Севиля обяси защо се провали в Милан

Монтела: Кутроне е мое творение

 Бившият треньор на Милан Винченцо Монтела изтъкна своя принос за развитието на новата звезда на "росонерите" Патрик Кутроне. Кутроне дебютира за Милан именно при Монтела в началото на сезона, а от началото на годината прави силни мачове и се превърна в основен реализатор за тима, воден от Дженаро Гатузо.

"Щастлив съм, че Кутроне получи повиквателна за националния отбор на Италия. Чувствам се, все едно мен са ме повикали. До голяма степен смятам, че Кутроне е мое творение. Работехме много с него. Най-голямото му качество е огромното желание да се самоусъвършенства и това ще го отведе далеч. Той е бъдещето на италианския национален отбор", коментира Винченцо Монтела в интервю за радио "Анкио Спорт". 

Монтела, който сега е начело на испанския Севиля, счита, че се е провалил в Милан заради липсата на търпение. "Имахме 10 нови играчи, идващи от други първенства, повечето от които без международен опит. Мнозина очакваха бързи резултати, но на играчите им трябва време за адаптация. Трябваше да има повече търпение от ръководството", каза още Монтела.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки