Крал Леброн остана без треньор

Тайрон Лу се оттегля заради здравословни проблеми

Крал Леброн остана без треньор

Сътресенията в Кливланд Кавалиърс продължават, след като днес стана ясно, че треньорът Тайрон Лу ще спре временно да води тима, за да се лекува. 

 

 
През уикенда за трети път през сезона 40-годишният наставник остави тима по време на мач и в крайна сметка бе взето решение, че е по-добре да си вземе почивка. 
 
„След много разговори с лекарите и генералния мениджър Коби Олтман и обмисляйки внимателна какво е най-добро за мен и отбора, реших, че за известно време ще се оттегля, в стремежа да оздравея и да имам възможност след това да изпълнявам задължението си до края на сезона“ заяви Лу. 
 
„Имам болки в гърдите, а освен това не мога да спя. Въпреки серията тестове все още не е ясно какви са причините за това. Ще използвам времето, за да се подложа на лечение и да си почина, за да се върна по-силен и да водя отбора към титлата, за която всички работим“ добави треньорът. 
 
Според източници близки до Лу той се надява да бъде на линия за плейофите в НБА, които стартира след месец. Дотогава отборът ще бъде воден от помощника му Лари Дрю. 
 
В момента Кливланд е с баланс 40-29 и заема трето място в конференцията, като води битка за домакинско предимство в плейофите.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки