Исландия още мисли за бойкот на Мондиала

Страната е солидарна с протеста на западните демокрации и ветото на Великобритания

Исландия още мисли за бойкот на Мондиала

Правителството на Исландия не е взело окончателно решение дали да бойкотира световното първенство по футбол, което ще се проведе това лято в Русия. Рейкявик води разговори със съседите си по въпроса, съобщиха от министерството на външните работи на островната страна. 

 

По-рано исландските медии съобщиха, че министърът на външните работи Гудлаугур Тор Тордарсон е намекнал, че е възможно водещите политици в страната да бойкотират мачовете. Причината е, че Исландия е солидарна с протеста на западните демокрации и ветото на Великобритания по повод отравянето на бившия полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал. 
 
"Министърът на външните работи на Исландия Гудлаугур Тор Тордарсон осъди неотдавна химическата атака в Солсбъри и изрази решителната си подкрепа и солидарност с Великобритания. Също така той призова Русия за пълно сътрудничество в разследването. Правителството на Исландия не е взимало за момента никакви решения по темата бойкот от страна на официалните лица на мачовете на Мондиала, но продължава да следи ситуацията", се казва в съобщението на исландското министерство.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки