Сензациите в пресата: ЦСКА се пазари за заместник на Каранга, Бланко го сменя срещу Ботев Пд

„Червените” подновиха визите на двама от чужденците, вратар на Ботев Пд при лечителката Марияна и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА се пазари за заместник на Каранга, Бланко го сменя срещу Ботев Пд

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 22.03.2018 година:

„Меридиан мач”: ЦСКА се пазари за заместник на Каранга

ЦСКА е в напреднали преговори с нападател, който ще поведе атаката на тима през лятото, научи „Меридиан Мач". Двете страни трябва само да уточнят личните му условия преди да подпишат договор, който влиза в сила след края на първенството. Въпросният футболист ще замени Фернандо Каранга. Сегашният лидер на „червените" със сигурност ще бъде продаден от лятото. Причината е, че офертите за него продължават да валят една след друга. В Борисовата градина са преценили, че такъв джакпот не е за изпускане. През януари от ЦСКА се намръщиха на оферта от 4 млн. евро за звездата си. Стигна се дори и до известно напрежение между Каранга и клуба, след като голаджията се забави за началото на подготовката и още тогава се заговори, че главата му е била замаяна от предложенията. „Червените" обаче успяха да го вкарат в ред. Освен това те успяха да отбият и опитите на мениджърите му да откупят правата му. През зимата на „Българска армия" бе спряган Сейфедин Чаби от Австрия, но в крайна сметка там акостира Жан Карлос Бланко от Колумбия. Последният обаче до този момент трудно хваща ръка от Каранга.

„24 часа”: Вратар на Ботев Пд при лечителката Марияна
Известната сръбска лечителка Марияна ще опита да вдигне на крака титулярния вратар на пловдивския „Ботев" Иван Чворович за гостуването на ЦСКА в първия кръг от плейофите в топ 6 на Първа лига в края на месеца. Опитният страж, който е юноша на гранда „Партизан" (Белград), страда от разтежение, което получи на мача срещу „Дунав" (Русе) в последния кръг от редовния сезон. Марияна, която е излекувала десетки футболисти от цяла Европа, се е заела с мисията да помогне и на своя сънародник в следващите дни. Ако Чворович не се оправи за мача срещу ЦСКА, под рамката ще го замести Даниел Кайзер, който през зимата напираше да си тръгне, недоволен от статута си на резерва при „жълто-черните". В петък „Ботев" ще изиграе контролен мач срещу съгражданите от „Марица". Проверката е от 11:00 часа на клубната база в „Коматево".

„Тема спорт”: „Червените” подновиха визите но двама от чужденците

ЦСКА поднови работните визи на двама от чуждестранните си играчи - левия бек Жеферсон и нападателя Жан Карлос Бланко. Зимните попълнения пътуваха до Букурещ във вторник заедно с представител на клуба, където уредиха необходимата документация. И двамата заемат квоти на играчи извън ЕС. Другият футболист на "Армията" с такъв паспорт е крилото Енрике. Голяма част от чуждестранните играчи на ЦСКА пък се възползваха от дългата 3-дневна почивка и се прибраха по родните си места. Така Пинто и Тиаго пътуваха заедно до Португалия. Сънародникът им Укра обаче остана в София, тъй като се готви по индивидуална програма. Армейците подновяват занимания днес, а в събота (24 март) играят контрола с 12-ия във Втора лига Струмска слава - от 11:00 часа в Панчарево. Стамен Белчев няма да разчита в проверката на националите Бодуров, Манолев, Чорбаджийски, Десподов, Стойчо Атанасов и Александър Георгиев.

„Тема спорт”: Бланко сменя Каранга срещу Ботев Пловдив
Колумбиецът Жан Карлос Бланко ще замени Фернандо Каранга в стартовия състав на ЦСКА за предстоящия домакински двубой с Ботев Пд. Както е известно, бразилският голаджия беше наказан за 1 мач. Причината - размаха надуваем член след края на вечното дерби на 18 март. ДК прецени, че това е "обида на един или повече зрители". По времето, в което Каранга изрази радостта си след мач №1 на стадиона обаче, вече нямаше останали фенове на Левски... Той получи освен 1 среща наказание и глоба от 3000 лв. А отделно беше санкциониран с още 3 бона заради "неприличен жест без форма на дискриминация", след като направи жест с рязане на гърло. И тази проява на Каранга обаче настъпи след края на вечното дерби... Санкцията на бразилеца отваря шанс на Бланко да започне като титуляр за първи път, откакто е в ЦСКА. Досега колумбиецът се появи във всички 6 пролетни срещи, но като резерва. Но срещу Ботев Пд в първия кръг от плейофите ще поведе атаката от първата минута. Бланко дебютира с гол срещу Верея (5:0), а вече има и две асистенции на сметката си. През този сезон в елита Каранга пропусна два мача на ЦСКА заради наказания - отново с Ботев Пд, но на "Армията" (1:1) на 18 ноември, както и с Витоша Бистрица (2:0) на 3 декември. Той не игра в двубоя с канарчетата, след като получи много пресилен червен картон в гостуването на Лудогорец (2:1) на 5 ноември. После пропусна срещата с Витоша, след като натрупа 5 жълти картона. Сега Каранга продължава да виси с наказание - с 8 санкции, и при нова ще изгори за 2 мача.
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки