Кипърската полиция разпитва Ивайло Петев

"Искаме да изчистим имената си", заяви един от футболистите, поискали щателно разследване на обвиненията за симулативна игра

Кипърската полиция разпитва Ивайло Петев

Българският старши треньор Ивайло Петев ще се яви днес следобед с адвоката си на разпит в кипърската полиция заради отправени обвинения за симулативна игра срещу трима футболисти на Омония.

Петев, който вчера беше уволнен от клуба от Никозия, заяви за българска медия по-рано през седмицата, че е отстранил от състава Ренато Маргаса, Алекс Соареш и Рафа Лопеш заради съмнителни действия на тримата португалски играчи по време на мачове на отбора.

Той добави, че има съмнения за манипулативна игра и за други трима футболисти от тима.

Маргаса, Соареш и Лопеш вчера бяха разпитавани около час от властите в присъствието на техния адвокат и на президента на кипърската футболна лига Спирос Неофитидис.

Тримата са дали своите обяснения, като поискали щателно разследване на случая. Те са дали съгласие за преглеждане на банковите им сметки и разпечатки на телефонните им разговори.

"Чист съм. Това искам да кажа. Нямаме нищо против Омония. Не сме дошли тук, за да правим проблеми на клуба. Искаме да изчистим имената си, нищо друго. Не искам да коментирам г-н Петев, това не е моя работа", заяви след разпита Маргаса.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки