Крушарски: За какво ни е шестица, или ще ставаме шампиони, или няма

Доволен съм от Акрапович, поне сложи ред, но още нямаме отбор за Лига Европа, заяви босът на Локо Пд

Крушарски: За какво ни е шестица, или ще ставаме шампиони, или няма
Босът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски винаги е бил прям и откровен. Дни след края на редовния сезон и преди старта на плейофите бизнесменът даде интервю пред "Тема спорт".
 
- Г-н Крушарски, доволен ли сте от представянето на Локомотив Пловдив в редовния сезон и реално ли е деветото място, на което отборът завърши?
 
- Доволен съм. Можеше да се преборим за шестицата, но за какво ни е? Ние или ще ставаме шампиони, или няма. За какво ни е шестицата, да седим в нея и да казваме, че сме много силни. По-добре да сме във втората част, за да може да има по-голяма интрига.
 
- Каква е оценката ви за работата на старши треньора Бруно Акрапович?
 
- Естествено, че съм доволен. Поне сложи ред. 
 
- Наскоро привлякохте качествен хърватски централен защитник - Юрица Булят. Харесва ли ви селекцията, която бе главно от чужденци?
 
- Мисля, че взетите играчи засега са добри. Нямаме лошо попълнение. Но имената не правят футбола, футболът го правят редът и порядъкът. Но тъй като в българските клубове има много голям ред за това сме стигнали на това дередже.
 
- В последните кръгове се вдигна много шум около съдийството. Дори бе сменен шефът на съдиите. Защо се стигна дотук?
 
- Един мач е 90 минути. Един съдия прави две, три нарочни грешки за колко минути? За 10, за 15 минути, а в останалите 80 минути кой е виновен на футболистите и отборите, че не си вкарват головете. Вие гледали ли сте втора дивизия на Аржентина за какъв футбол иде реч. За каква твърда игра говорим. Това, ако сме у нас, само ще ревем, че не са ни дали дузпа, не са ни дали фаул и че не е показан червен картон.
 
- Докъде стигнаха нещата с базата и терена, който ви обещаха за нея, и със стадион "Локомотив"?
 
- Още чакаме в общината да решат - променя ли се законът и тъй нататък. В България вече какви ли не организации се появяват. Зелените пазели зелена зона... Като е зелена, да вземат зелените да я направят такава. Да вземат да направят нещо за България. Толкова са зелени, че за това и България е толкова цъфнала и е зелена. Из искам да ги попитам: Колко дръвчета са засадили тия, зелените? Аз поне съм направил десет терена и те са зелени. Чакаме... това е.
 
- Какво очаквате от представянето на отбора напролет - седмо място и участие на бараж за Лига Европа?
 
- Естествено, че това е най-добрият вариант. Но ние още нямаме отбор за Лига Европа. Няма смисъл само да се излагаме. Имаме си цел, която си гоним - да изградим стабилен и боеспособен отбор. Вече, като имаме добър отбор, като в него има ред и порядък и като видим, че можем - тогава вече да му мислят другите. В момента един от помощник-треньорите е в Аржентина и аз ще съм там и ще ходим заедно да гледаме мачове.
 
- Ще търсите ли там попълнения за лятната селекция?
 
- Не ни трябват чак кой знае колко много играчи. Ние си имаме вече доста юноши, които трябва да интегрираме. Както се говореше, че в клуба няма юноши, сега започнаха да излизат. Истината е да си стегнем къщата и да си вадим собствено производство. Тези отвън, дето идват, са от ден до пладне.
 
- Да, но са добра възможност да ги продадете и да изкарате пари от тях?
 
- Охооо... я ми кажи, българският футбол колко пари е взел от продажби. Колко са изкарали колегите? Всичките се изхвърляме. Освен Лудогорец, ЦСКА и малко Славия някой друг да е взел пари... Това е капка в морето, с нея не се пълни казанът.
 
- Стана въпрос за ЦСКА и Лудогорец, как виждате битката за титлата между тях?
 
- Най-накрая трябва да има някаква интрига. За да се върне футболът и хората по стадионите, а не да има само плюене по съперници, съдии, защото не е гот. Затова и аз, като направя отбор, който да мачка на терена, значи тогава мога да си вирна носа и да си говоря каквото си искам.
 
- Докъде стигнаха нещата с изчистването на дълговете?
 
- Движим се по план. Как ще изчистиш няколко милиона с един милион лихви? Чистим си ги по график. Останаха 400 хиляди лева, както и лихвите. Не бързаме за никъде. Получих добро наследство и ще трябва време.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки