Сензациите в пресата: Ейолфсон под въпрос за мача с Берое

Китайци душа около Белия, езикови проблеми мъчат Недялков

Сензациите в пресата: Ейолфсон под въпрос за мача с Берое
Най-интересното от пресата у нас днес, 25 март:
 
„Тема спорт”: Ейолфсон под въпрос за мача с Берое 
 
Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон игра едно полувреме за националния отбор на Исландия в контролна среща с Мексико. В Сан Франциско синият Ейолфсон и съотборниците му отстъпиха с 0:3. Бранителят на Левски влезе в игра на почивката, на мястото на Арон Гунарсон, като за играта си получи оценка 5 от исландските медии, а най-високата в тима бе 6. Исландия ще изиграе още една контрола в САЩ - срещу Перу в Харисън, Ню Джърси, в нощта на сряда срещу четвъртък. На „Герена" обаче се опасяват, че часовата разлика (10 часа със Сан Франциско) ще се отрази на кондиционното състояние на бранителя и той няма да може да участва в първия мач от плейофната фаза - домакинството на Берое. И това важи още повече, ако играе във втората контрола за родината си.
 
Освен това сините стискат палци да не се контузи. През зимата той игра в спаринги за Исландия в Индонезия и след това Делио Роси му даде дълга почивка. Така може да процедира и сега. Холмар се бори със зъби и нокти за място в селекцията за световното първенство в Русия през лятото. Той е един от шестимата централни защитници, които засега получават доверието на треньора Хеймир Халгримсон.
Левски приема Берое на 1 април, неделя, от 17:30 часа на „Герена", като двубоят ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Откакто се присъедини към сините под наем от Макаби Хайфа, Ейолфсон е пропуснал само един двубой - не игра срещу Черно море тази пролет поради наказание. В негово отсъствие отборът спечели с 3:2. Заместникът му Аймен Белаид обаче бе крайно неубедителен и носи вина за двете попадения в мрежата на Левски.
 
„Меридиан мач”: Проблеми с езика правят Недялков самотен
 
Доскорошният футболист на ЦСКА Антон Недялков даде интервю за Dallas News и призна, че се чувства много самотен в Щатите. „Никой друг не говори моя език. Езикът е най-големият ми проблем. Много неща разбирам, но други - He", казва националът. Той работи по оформяне на документите на приятелката му, която да замине за дълго време в Далас и да направи живота му отвъд Океана по-приятен.
 
„Меридиан мач”: Китайци душа около Белия
 
Два втородивизионни клуба от Китай се интересуват от старши треньора на Ботев (Пд) Николай Киров. Както е известно, мениджър на Белия е Милен Георгиев, който има солидни позиции в най-многолюдната държава на света. Именно агентът беше в основата на назначението на Ясен Петров в Китай, където пловдивският Джанини направи страхотна кариера. Според запознати Николай Киров на този етап няма желание да сменя клуба си, но не се знае дали нещата ще останат така, ако треньорът получи конкретна оферта от Китай, където боравят с огромни финансови средства. В същото време от Коматево разкриха, че Белия е силно притеснен за състоянието на Серкан Юсеин. Халфът, който играе много силно от началото на годината, бе застигнат от контузия по време на лагер на младежкия национален отбор. Той получи разтежение на задния бедрен мускул на десния крак. Травмата е доста коварна и е много вероятно Серкан да пропусне мача с ЦСКА.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки