Ивелин Попов с болезнена контузия преди Казахстан

Станимир Стоилов разчита на по-малко играчи

Ивелин Попов с болезнена контузия преди Казахстан
Капитанът на България Ивелин Попов е получил болезнена контузия по време на контролата срещу Босна и Херцеговина в студа в Разград.
 
Следствие на много тежък удар с бутоните, трикратният футболист №1 на страната ни е със сериозно нараняване на палеца на крака.
 
Първоначално е имало и съмнения за фрактура. Въпреки голямата болка в дните след мача с босненците, Попов пристигна със съотборниците си в Унгария и дори изявява желание да играе. Последната дума, естествено, е на селекционера Петър Хубчев. 
 
Попов беше най-креативният и деен български играч по време на първия тест за националите през 2018 г. Ивелин създаде няколко отлични възможности през силното за българите първо полувреме в Разград.
 
Преди мача с Босна контузия получи Андрей Гълъбинов, който бе освободен от Петър Хубчев. Кирил Десподов, който игра 30-ина минути в Разград, бе пуснат от селекционера на мъжете да подсили младежкия национален тим на Антони Здравков за евро квалификацията срещу Словения във вторник.
 
Освен титулярните двама офанзивни играчи от двубоя с Босна - Ивелин Попов и Спас Делев, в селекцията за мача с Казахстан е Радослав Кирилов от Пирин.
 
За днесшната контрола на националите срещу Казахстан, която започва в 19:00 часа българско време, Петър Хубчев ще направи няколко промени в състава, но отново се очаква да заложи на схема с трима защитници, подпомагани от двама халфбекове.
 
В същото време Станимир Стоилов има сериозни проблеми в състава си заради контузии. Той дори е пуснал някои от играчите си да се приберат вкъщи след победата над Унгария. Така Мъри вероятно ще разчита на група от по-малко от 18 души за двубоя с България. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки