Сензациите в пресата: Белия опитва да задържи Жоао Паоло

Американци искат да правят програмата на Първа лига

Сензациите в пресата: Белия опитва да задържи Жоао Паоло
„Тема спорт”: Белия иска да задържи Жоао Паоло 
 
Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия е изразил надежда пред ръководството нападателят Жоао Паоло да бъде задържан и след лятото. Както е известно, той е под наем до края на сезона от Лудогорец. При разградчани Паоло не получаваше достатъчно шанс, а и стана част от сделката за преминаването на Цветомир Панов в Разград. От началото на пролетния дял бразилецът вече вкара 4 гола за канарчетата и показа, че наистина се чувства в свои води в Коматево. Той премина в Лудогорец именно от Ботев в началото на 2017-а. Желанието на Белия е да разчита на нападателя и при евентуално участие в евротурнирите. В най-скоро време предстоят разговори с агента на играча и разградчани.
В същото време стана ясно, че лекарският щаб на жълто-черните прави всичко да вдигне контузените - вратаря Иван Чворович и халфа Серкан Юсеин, за гостуването на ЦСКА на старта на плейофите. Сръбският страж отскочи до Белград, където прибегна до услугите на лечителката Марияна. Серкан пък напусна лагера на младежкия национален отбор, за да се възстановява. Днес Ботев подновява тренировки след два дни почивка. Очаква се и двамата контузени да бъдат на линия за визитата на "Армията" в събота (20:00 часа). 
 
„24 часа”: Американци искат да правят програмата на Първа лига
 
Американската фирма GotProSolution е предложила да прави програмата на Първа лига от новия сезон. В момента се готви презентация за БФС и клубовете. Представители на компанията са имали среща в София с управителя на „Футбол Про медия" Атанас Караиванов. Американците разполагат със софтуерен продукт, в който могат да се зададат над 80 параметъра, като така да се избегнат конфликтни мачове в работен ден, както стана в плейофната фаза на шампионата ни. Така през пролетта се играят 5 дербита ЦСКА - Левски, а през есента от юли до декември този мач бе само един.
Може да се избегнат дори сблъсъци между участниците в евротурнирите в началото на сезона, когато играят в квалификационните кръгове. В последните няколко първенства се стигаше до отлагане на по-трудни мачове и програмата се объркваше.
Така програмата може да изглежда по доста различен начин и вместо феновете да се изнервят от нея, да имат доста по-голямо удобство. Параметрите за някои неща са постоянни, като да няма повече от две гостувания наведнъж. В плейофа Лудогорец ще има три мача навън поред.
В момента се използва системата „Бергер", която има своите сериозни недостатъци, които се появиха особено в плейофната фаза. Американската фирма е работила за Мейджър лийг сокър, още във Франция, Англия, Бразилия, Шотландия, Полша, Аржентина, Коста Рика, Австралия, Република Корея, Тайланд и много други. Очаква се американците да пристигнат отново в България до края на първенството, за да направят презентацията. След това от БФС и клубовете ще зависи дали ще приемат тяхното предложение за обновяване. 
 
„Тема спорт”: Младежки национал сменя Белаид на „Герена"
 
Левски ще си върне след края на сезона централния защитник Деян Иванов. В момента бранителят е под наем във втородивизионния Ботев Враца (тимът заема второ място). Сините ще прибегнат до този ход заради неубедителното представяне на тунизиеца Аймен Белаид. Той се върна на "Герена" малко преди Нова година. Белаид изкара кратък пробен период и изненадващо подписа контракт. Трансферът бе, меко казано скандален, а за него никой не пое отговорност. Вече бившият мениджър на клуба Асен Букарев няколко пъти натърти, че не той го е довел в отбора. Сделката с играча бе и една от причините той да напусне. 29-годишният Белаид игра слабо в контролите, а също и в единствения двубой през пролетта, в който бе на терена - при 3:2 над Черно море. Той имаше вина и за двата гола, инкасирани от Левски.
Белаид няма шанс да бъде титуляр на "Герена". Затова сините са на мнение, че по-добре дубльор на Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон да бъде Иванов. 21-годишният футболист е младежки национал. През този сезон той има 19 мача за Ботев Враца, в които отбеляза 2 гола. Той е престоял на терена 1476 минути, средно по 77.7 на мач. Иванов, който е юноша на Левски, дебютира за клуба в Първа лига на 26 май 2015 година. За отбора има общо 6 мача. Дълго време младокът лекува контузии на коляното и глезена - заради тях не игра близо година. Той бе пратен в Ботев Враца, за да трупа практика, и се справя добре.
Освен Иванов на "Герена" разполагат за тази позиция и с още един по-евтин кадър от Аймен Белаид - Георги Ангелов. През пролетта той играе като преотстъпен във Витоша Бистрица и вече участва в 4 шампионатни двубоя за тигрите. Ангелов изигра общо 6 мача за сините през първата част от сезона - 4 в Първа лига и 2 в Лига Европа.
 
„Тема спорт”: Лудогорец следи младок на Черно море
 
Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров е харесал юношата на Черно море Мартин Минчев. На 22 април нападателят ще навърши 17 години. През този сезон той вече е взел участие в 11 срещи за моряците. Минчев направи дебют за тима още през миналата кампания. 
„Това момче има всичко, за да стане голям футболист в бъдеще. Разбрах, че още няма и 17 години, но е с безспорни качества - бързина, техника, скорост. Пробива със самочувствие по целия фронт на атаката и с топка в крака е много опасен, полезен за своите, неприятен за съперника и интересен за гледане от публиката. Дано се развие в правилната посока", заяви Димитър Димитров-Херо. 
Минчев започна като титуляр срещу орлите преди два кръга, когато Черно море загуби в Разград с 1:3. Той остана на терена 62 минути.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки