Юноши на ЦСКА впечатлиха германски специалисти

Юноши на ЦСКА-София впечатлиха германски специалисти

Юноши на ЦСКА впечатлиха германски специалисти

ЦСКА съдейства за провеждането на Международен треньорски футболен семинар, който се проведе вчера и днес в комплекс "Царско село".

 

В него се включиха шестима треньори от Академия ЦСКА - Ивайло Станев (U19), Добромир Митов (U17), Сашо Борисов (U16), Христо Марашлиев (U15), Атанас Борносузов (U14) и Калоян Георгиев (Футбол 9, деца, родени 2007 г.). На семинара присъстваха специалисти от клубове и школи от цялата страна, както гости от Китай, Камерун, Япония и Македония.

 

За провеждането на практическите занимания съдействаха юношите старша възраст на ЦСКА (набор 1999, 2000 и 2001), които се включиха с голямо желание в интересните тренировки на германските лектори и останаха доволни от наученото. 

 

За първи път в България беше показана системата Exerlights - най-модерната и за сега единствена тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми. Нашите юноши я изпробваха по време на заниманието вчера.

 

Германските специалисти останаха впечатлени от младите таланти на ЦСКА и похвалиха треньорите за добре свършената работа с тях.

 

Лектори на семинара бяха:

 

Матиас Новак - над осем години отговаря за креативната техническа тренировка в детско-юношеската школа на Байерн Мюнхен. Индивидуален треньор на професионални футболисти и млади таланти.

 

Петър Шраинерфутболен треньор от над 25 години (бивш треньор на старшата възраст, координатор и отговорник за развитието на футболните таланти в детско-юношеската школа на Шалке 04, футболисти, тренирали под негово ръководство: Месут Йозил, Мануел Нойер, Юлиан Дракслер, Бенедикт Хьоведес, Макс Майер, Лерой Сане и др.), автор на много книги и лектор в над 25 страни.

 

Стивън Турек - един от младите талантливи треньори в Германия. Треньор в академията на Хановер 96. Специализиран в анализа и развиването на съвременните тактически постройки. Участник като лектор в международни треньорски футболни семинари в Дубай, Италия, Белгия и Словакия.

 

Иенс Ланг - един от основателите и основен мениджър на единствената по рода си тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми „Exerlights".

 

Николай Илиев - дипломиран спортен учен от спортния университет в Кьолн както и притежател на А-лиценз от треньорската школа в Кьолн. Близо пет години треньор в футболното училище на Байер 04 Леверкузен, две години треньор в частен немски футболен интернат (DFI - Deutsches Fußball Internat), три години помощник треньор във втория отбор на Дуисбург. В момента помощник треньор в мъжкия отбор на Шварцвайс Есен. Също така подпомага за обучението и развитието на футболни треньори в Китай.

 

По време на семинара бяха разгледани следните теми:

 

1. Life Kinetik - специална тренировъчна методика за подобряване на възприятието, по-бърза реакция, координацията, концентрацията и много други когнитивни и двигателни умения.

 

2. Deep Learning - Креативна техническа тренировка - подобряване на работата с двата крака и подобряване на интуитивното отиграване в ситуация един срещу един

 

3. Exerlights - най-модерната и за сега единствена тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми

 

4. Техника/тактика - Подаване в пространство зад гърба на противника / Преодоляване на защитни линии и създаване на голови ситуации

 

5. Тактика - Игра срещу дълбоко позициониран противник

 

Участниците в семинара могат да се възползват от възможността да подновят валидността на треньорските си футболни UEFA Pro, A, B и C-лицензи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки