Екстремни скиори и бордисти мерят сили на Витоша

Апетитен награден фонд чака призьорите

Екстремни скиори и бордисти мерят сили на Витоша
Витоша X lines 2018 бе отложено от 17-18 март за този уикенд поради лоши метеорологични условия.
 
Организаторите се надяват тази събота, 31 март, времето да е по-благосклонно и да успеят да проведат успешно зрелищното ски и сноуборд състезание в максимално добри условия. 
 
Екстремната надпревара в дълбок сняг се провежда в района на Витошко Лале 2 и Резньовете, като по традиция предизвиква някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, както и много млади таланти, готови да покажат уменията си и да премерят сили извън обработените писти.
 
Фрийрайд надпреварата се провежда за 4 поредна година и с всяко изминало издание се радва на все по-голям интерес от страна на участници и публика, част е от календара на София 2018 – Европейска столица на спорта и до момента за участие са се регистрирали рекордния брой от над 100 човека.
 
Витоша X lines е първото подобно събитие в България, което дава възможност на деца и младежи да се докоснат до тръпката от карането извън пистите в обезопасена среда, като им помага да придобият необходимите знания и опит и най-вече да се забавляват.
 
Терена на състезанието ще бъде разделен на няколко основни зони –  ще има отделно трасе за деца и младежи, както и такова за големи. Специално за публиката ще бъде обособена зона за зрители и медии, от където свободно ще може да се наблюдава състезанието и ще има на разположение безплатни топли напитки. 
 
За всички участници в състезанието има подготвени много изненади и подаръци, а за победителите има осигурен примамлив награден фонд на стойност над 6000 лева, любезно предоставен от BWM, Магазини Стената, SLS, Росиньол, Board Shop, Animal България и Scott – MSM Спорт.
 
За доброто настроение на място ще има музика, напитки, а за силите на състезателите ще се грижат и момичетата от екипа на Ред Бул България. Организаторите на събитието от Консепт Криейтив приканват всички любители на планината, да споделят емоциите и да бъдат част от четвъртото поредно издание на Витоша X Lines.

 

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ОБЗОР: Вегас пречупи Колорадо с продължение

Вижте всички резултати и класирането в НХЛ

Кошмар за Александър Георгиев! Смениха го след 4 гола за 14 минути (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки