ЦСКА започва срещу Ботев мачовете на истината

Ботев ще бори 32-годишна прокоба

ЦСКА започва срещу Ботев мачовете на истината
ЦСКА посреща Ботев Пд днес от 20:00 часа на старта на плейофите.
 
Това ще е първият от 10-те мача на истината за армейците до края на първенството. В заключителните кръгове от редовния сезон червените стигнаха до няколко инфарктни победи с известна доза късмет, но и с характер. Въпреки 4-те поредни успеха си пролича, че ЦСКА има известна криза в играта си и видимо отстъпление спрямо есента. А днес на червените им предстои пореден тежък тест - изправят се срещу един от най-атрактивните отбори в Първа лига без двете си основни фигури - в атака (Каранга) и в защита (Бодуров).
 
В навечерието на двубоя ЦСКА остана и без резервния си вратар Георги Китанов, който е получил контузия на тренировка и отпадна от групата. В понеделник той ще премине обстойни прегледи и ще стане ясно доколко сериозна е травмата му. Така на пейката днес за първи път в това първенство ще е 19-годишният Слави Петров.
 
Основният въпрос е дали армейците ще успеят да намерят алтернативни решения в атака при отсъствието на Каранга. Отборът често изпада в сериозни затруднения без звездата си. Бланко ще замести бразилеца. Но зимното попълнение от Колумбия далеч не е толкова добре адаптирано, а и отстъпва като агресия на Каранга. Това обаче е златен шанс за него да оправдае привличането си в ЦСКА. Погледите в атака ще са насочени също към дясното крило Десподов, за когото сякаш е настъпил моментът да поеме палката в предни позиции. От Тиаго също се очаква много, още повече на фона на колебливите му игри през пролетта. По лявото крило най-вероятно ще атакува Джеси, който е в конкуренция с Енрике за място сред 11-те.
 
За първи път като централна двойка бранители в първенството ще си партнират Барт и Чорбаджийски, а в средата на терена ще действат Пинто и Лое. Малинов пък ще бъде пазен за битката в Разград на 6 април (петък) с оглед, че е с 12 жълти картона и при нов ще бъде наказан за 3 мача. За по една среща пък може да изгорят Манолев и Десподов, ако бъдат санкционирани днес. В групата пак попадна крилото Укра, който може да направи дебют в официален мач.
 
Съперникът Ботев Пд отново е със същата група от 18 футболисти от успеха над Дунав (3:0) в последния кръг от редовния сезон. Както "Тема спорт" предвиди, извън сметките остана халфът Бризола, който е почти сигурен напускащ през лятото. В списъка пък отново е 16-годишният Крис Добрев.
 
Ботев ще опита да спечели на "Армията" за първи път от цели 32 години. В този период пловдивчани имат 29 визити, от които 6 равенства и 23 загуби, при 13:58 голова разлика за ЦСКА. Последният успех на канарчетата датира от 3 ноември 1985 г. - 3:2. Трябва обаче да се отбележи, че Ботев не е загубил последните си 3 мача на "Армията". През пролетта на 2015 г. и на 2017 г. канарчетата стигнаха до нулеви ремита, а първият двубой в Борисовата градина този сезон завърши 1:1 на 18 ноември, като ЦСКА отново бе без Каранга.
 
Кампанията на армейците "С деца на мач" продължава и днес - всеки малчуган до 12 г. с придружител ще влиза безплатно на стадиона.

 

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки