Кобрата: Паркър може да спечели с брутален нокаут

Пулев тренира в Германия, настоява мачът с Бризийл да е в Европа

Кобрата: Паркър може да спечели с брутален нокаут
Интерконтиненталният шампион на WBA Кубрат Пулев говори за мача на Джошуа с Паркър, както и за предстоящата галавечер във Виена. На 7 април Тервел Пулев ще срещне непобедения унгарец Ласло Пензеш, като битката ще се излъчва пряко no Mtel Sport 2. Ето какво още разкри Кобрата за двубоя на брат си, за неговия евентуален следващ сблъсък с Доминик Бризийл и бъдещите си планове в бокса пред „Тема спорт”.
 
- Какви са очакванията ти за двубоя между Джошуа и Паркър и имаш ли фаворит?
 
- Нямам фаворит, но смятам, че Антъни Джошуа има една идея по-големи шансове и е малко по-добър.
 
- С какво превъзхожда той?
 
- Малко в ръст, което зависи от това, дали ще го използва добре, може да му донесе позитиви. Домакин е, което не е никак маловажно и ще изиграе роля. Освен това превъзхожда може би като подготовка и тактическа постройка.
 
- Може ли да се правят някакви изводи от мача му с Такам, който показа, че Джошуа не е непобедим?
 
- Аз като цяло не смятам, че той е непобедим и не съм съгласен с това превъзнасяне от страна на някои хора и специалисти. Ще видим обаче какво ще стане. Тук говорим за бокс в тежка категория. Няма най-силни. Има моментен най-силен, защото днес може да е той, а утре да е друг. Зависи от подготовка и дадено състояние. Видяхте колко интересна стана тежката категория, след като Кличко загуби и се оттегли. Видяхте мача на Ортис с Уайлдър, който бе крайно интересен. Все повече такива мачове ще има, битки, включително и с мое участие.
 
- Какво трябва да направи Паркър, за да поднесе изненада?
 
- Трябва стратегически да изиграе перфектен мач. Да наказва всяка една грешка на Джошуа, да има точни попадения и да се възползва от слабостите му. А такива ще има. Ако успее да направи всичко това, може не просто да победи, а да запише брутална победа.
 
- Ти сам спомена за твоето участие в битката за поясите. Каква е ситуацията около търга с Бризийл и ще има ли такъв мач?
 
- В момента сме в преговори и тепърва ще има нещо ново около това. На този етап още не мога да кажа нищо конкретно. Водим разговори и ще видим.
 
- Наглед изненадващо се появи той като съперник, предвид че не е толкова напред в ранглистата на IBF...
 
- Въпрос на преговори и желание. Има и по-напред хора, но част от тях имат мачове, така че е нормално.
 
- Ако се стигне до този мач, в САЩ или Европа ще бъде?
 
- По-скоро в Европа. Смятам, че ще е по-добре да е тук. Малко или много Европа ми е дом за разлика от САЩ. Но знаете - България си е България.
 
- Едва ли има шанс да е в България...
 
- Не, няма как да е тук. Но ще бъде интересен мач.
 
- Как върви подготовката ти и с Тервел ли тренирате?
 
- Не, не сме заедно. Неговата подготовка върви нормално, прави спаринги в България. В различен етап на тренировъчния процес сме, така че няма как да тренираме заедно. Аз съм в Германия.
 
- Кога се очертава да бъде твоят мач?
 
- В края на май би трябвало да се стигне до двубоя, може би на 26-и.
 
- Дойде информация от Австрия, че ставаш мениджър...
 
- Не знам как дойде тази информация. Не е точно така. Ние сме си Пулеви и работим заедно. Всичко е процес покрай организацията на галавечерта във Виена. Един човек никога не е виновен за победа или загуба, става въпрос за работа в екип и нито един елемент не трябва да се подценява.
 
 
- Има ли нещо общо с изтичането на договора със Зауерланд?
 
- Не смятам, че това е така. По-скоро причината е, че се намесвам по-убедително при всеки един разговор покрай мача на брат ми. Може би на пресконференцията във Виена се спомена от говорителя, който не е запознат. Не бих казал, че е недоразумение, но е пресилено.
 
- Виждаш ли се в такава роля в по-далечно бъдеще?
 
- На този етап, не мисля. Аз малко или много сега работя, но мен ме интересува аз и брат ми да се развиваме на професионално ниво. Сега във Виена ще има наистина много хубава гала, на която настоях да включим българския национален отбор, а не английския или немския например. Смятам, че ще бъде прекрасна вечер и ще има какво да се види.
 
- Можеш ли да разкриеш нещо повече?
 
- Тя е на 7 април и ще се предава no MTel Sport 2 пряко, както и кантарът на брат ми, който ще е предния ден. Ще има 5 или 6 аматъорски мача, в които ще участват националите на България и основно австрийски боксьори. Ще бъде много интересно, най-вероятно 6 мача по три рунда, след което е брат ми с унгареца Пензеш, а след това е финалната среща между Надер и Кнежевич.
 
- Сериозна организация...
 
- Наистина е така. Участваме с брат ми и българския национален отбор. Аз съм направил необходимото, за да може националите да се обиграят. За целта трябва да сме много добре тренирани, както на брат ми, така и на останалите няма да им е лесно.
 
- Как виждаш развоя на мача на Тервел с най-тежкия му съперник?
 
- Да, този съперник няма загуба. Доколкото разбрах, той е казал, че това не е аматъорски бокс и щял да победи. Заканил се е, така че Тервел подхожда много сериозно и няма да подцени двубоя. Аз, естествено, ще съм до него на ринга. На практика  ще изкараме Великден заедно във Виена.

 

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки