Ювентус излъга Милан в края (ВИДЕО)

"Старата госпожа" дръпна на върха

Ювентус излъга Милан в края (ВИДЕО)

Ювентус победи като домакин изключително трудно Милан. На "Алианц Стейдиъм", тимът от Торино се наложи с 3:1. Успехът бе изкован в края, с два гола в 79-ата и 87-ата минута, като резутлатът до тогава бе 1:1. Преди това гостите спокойно можеха да водят, но гредата и Буфон предотвратиха това да се случи.

 

Със спечелените 3 точки, "Старата госпожа" дръпна на върха в класирането с 4 точки пред Наполи, който малко по-рано се издъни, завършвайки 1:1 като гост на Сасуоло. "Росонерите" пък остават на шесто място и надеждите им за Шампионска лига започват да се изпаряват.

 

Двубоят започна вихрено за Ювентус. Още в 7-ата минута Игуаин може да открие резултата. Той се озова на чудесна позиция, но Донарума спаси сигурен гол. Все пак, 60 секунди по-късно домакините поведоха. Миралем Пянич намери пред наказателното поле Дибала, който с прекрасен удар направи безпомощен вратаря на гостите за 1:0. "Росонерите" не се притесниха от полученото ранно попадение и отговориха с опасен удар с глава на Силва, минал до гредата. Така се стигна до 28-ата минута, когато възпитаниците на Дженаро Гатузо изравниха. Хакан Чалханоглу центрира от корнер, а Леонардо Бонучи засече с глава за 1:1. Именно бившият футболист на Юве бе най-освиркваният футболист на терена от тифозите на "бианконерите".

 

В началото на втората част Сусо стреля извън наказателното поле, но Буфон улови. В 53-ата минута Милан по чуде не стигна до пълен обрат. Чалханоглу изстреля истински снаряд извън наказателното поле, но топката разтресе напречната греда. Добавката на Сусо пък бе избита от Буфон в корнер. В средата на полувремето Бонавентура се освободи хубаво в наказателното, но ударът му по диагонала мина над вратата. Домакините отговориха с неточен удар от фаул на Миралем Пянич. В 75-ата минута Игуаин бе изведен сам срещу вратаря, но ДОнарума с фантастичен рефлекс с една ръка спаси. Дори обаче и да се бе стигнало до гол, той щеше да бъде отменен заради засада.

 

В 79-ата минута Ювентус поведе, с първата опасна за полувремето. Кедира центрира отляво, а Куадрадо с глава, от непосредствена близост, не сгреши за 2:1.

 

Всичко бе решено 180 секунди преди края на редовното време. Дибала намери около границата на наказателното поле Кедира, който с плътен удар по земята оформи крайното 3:1.

 

Сусо можеше да направи драматичен края на мача, но ударът му от фаул бе избит от Буфон.

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки