Берое тресна Левски насред "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" играха на ниво само в последните 20 минути, Прохазка изпусна дузпа

Берое тресна Левски насред "Герена" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Берое записа изненадваща победа с 2:1 при гостуването си на Левски в София. След две равенства между съперниците този сезон, тимът на Александър Томаш стигна до скъпоценен успех, който доближава тима му на само 2 точки зад "сините" в борбата за третото място.
 
 
Гостите напълно заслужиха победата. Те вкараха два гола, можеха да отбележат и повече. Столичани пък отново се проявиха като слаби изпълнители на дузпи, което ги остави на цели 16 точки зад вечния съперник ЦСКА. Освен това те допуснаха първо поражение на "Герена" това първенство.
 
 
Берое шокира "сините" още в 3-ата минута. Педро Еуженио получи топката в наказателното поле на Левски, обърна се, видя, че Божидар Митрев е напуснал голлинията и елегантно го прехвърли - 0:1. Това беше 14-о попадение за португалеца този сезон.
 
Отново Еуженио пропусна да вкара втори гол за гостите. В 11-ата минута той стреля от фаул, но топката срещна напречната греда.
 
В първия четвърт час Левски нито веднъж не застраши вратата на Душан Перниш. Жорди Гомес от пряк свободен удар и Тиам се опитаха да го изненадат, но неуспешно. Едва в 17-ата минута дойде и първия точен удар. Отправи го Паулиньо, Перниш обаче се справи.
 
 
 
Левски постепенно обсади вратата на Берое в оит да върне гола. В 25-ата минута Давид Яблонски стреля с глава след центриране на Прохазка, но топката рикошира в съперник и излезе. Последваха удари на Тиам и Станислав Костов, но и двата не намериха целта.
 
И вместо "сините" да изравнят, Берое стигна до ново положение. В 40-ата минута Еуженио отблизо не учели вратата след центриране на Мартин Камбуров.
 
В 45-ата минута Левски получи правото да изпълни дузпа. Станислав Костов беше застъпен от Матеус Леони и падна в наказателното поле. Прохазка застана зад топката, но Душан Перниш отрази удара на своя сънародник. 
 
 
 
Берое нанесе нов удар на "сините" само 4 минути след подновяването на играта. Камен Хаджиев засече с глава центриране от фаул на Еуженио и прати топката за втори път в мрежата на Божидар Митрев.
 
След гола Берое се прибра в собствената си половина и се бранеше с успех. В 60-ата минута прострелно центриране на Цветкович беше пресечено с глава от Хаджиев, а  зад гърба му налитаха двама футболисти на Левски. Малко след това Жорди Гомес се възползва от  грешка на Райнов и стреля, но топката мина близо до страничния стълб на вратата на гостите.
 
 
В 75-ата минута натискът на домакините най-накрая даде резултат. Резервата Станислав Иванов подаде в наказателното поле, където Серджиу Буш засече топката в мрежата на Берое - 1:2.
 
Паулиньо беше на път да изравни в 84-ата минута, когато засече с глава добро центриране на Иванов, но Перниш отново прояви блестящ рефлекс. 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки