Байерн излъга Севиля в Испания и е с единия крак на полуфиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварците прекъснаха с обрат успешната серия на андалусийци като домакини на германски отбори

Байерн излъга Севиля в Испания и е с единия крак на полуфиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен победи с 2:1 като гост Севиля в първи мач от 1/4-финалите на Шампионската лига. 

"Баварците" не впечатлиха с играта си, но успяха с опит да преборят вдъхновия тим на Винченцо Монтела и да направи задачата на испанците в реванша много трудна. 

Първото полувреме премина при по-продължително задържане на топката от страна на Байерн, но опасните атаки се редяха пред Улрих. Още в 4-та минута Пабло Сарабия се отчете с удар в очертанията на вратата, а в 20-та направи фрапантен пропуск от близка дистанция. 

Байерн се опита да отговори с удар на Тиаго, който беше уловен без проблем, а само десет минути по-късно Сарабия най-накрая успя да се разпише.

Полузащитникът получи топката в наказателното поле, където успя да овладее и с хубав удар с вътрешната част на ходилото матира стража на гостите. 

По всичко излгеждаше, че Севиля ще успее да задържи аванса си до почивката, но в 37-та минута опит за центриране на Рибери се отби от крака на Хесус Навас и топката излъга Давид Сория, който я хвана, но след като тя беше минала гол линията. 

След почивката немският тим игра още по-спокойно и не позволяваше на съперника си да развива опасни атаки по посока на Улрих. В 55-та минута Хамес Родригес, който влезе в игра през първата част заради контузия на Видал, стреля, но неточно. 

В 68-та минута дойде и вторият гол в мрежата на Севиля, като негов автор бе Тиаго Алкантара. Франк Рибери намери по перфектен начин халфа на далечната греда отляво и испанецът с глава засече за 2:1. 

До края единствено неточен удар на Н'зонзи от дистанция в 82-та минута можеше да промени крайния реезултат, но той се запази 2:1 и така на Севиля ще им бъде нужна победа с поне два чисти гола на "Алианц Арена" след седмица, което ще е изключително трудна задача. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки