Сензациите в пресата: Турски гранд идвал за Десподов, една дилема около състава на ЦСКА за Разград

Вижте най-интересното от спортната преса

Сензациите в пресата: Турски гранд идвал за Десподов, една дилема около състава на ЦСКА за Разград

 "Меридиан мач": Истанбул Башакшехир идвал за Кирил Десподов

Фернандо Каранга не е единственият футболист на ЦСКА, който предизвиква интерес сред сериозните чужди клубове. По време на последното дерби между “червените” и Левски, завършило 1:0, в ложите на “Васил Левски” е бил един от скаутите на Истанбул Башакшехир. Той е бил в компанията на мениджъра Несим Нешадов и според запознати е гледал изявите на Кирил Десподов. Въпросният човек обаче е останал разочарован от нивото на футбола, продиктувано от ужасното състояние на Националния стадион. Реално в този мач нито един футболист не успя да покаже своите качества и заради това се очаква скаутът на Истанбул Башакшехир да пристигне на някой от другите завързани мачове на “червените” до края на сезона - или срещу Левски, или срещу Лудогорец.

Десподов израсна изключително много през този сезон. Всички в родиня футбол знаеха за големия му потенциал, но едва след идването на Стамен Белчев бързакът от Кресна се превърна в основна и незименна част от титулярния състав на “червените”.

Иначе в момента Истанбул Башакшехир е на второ място в турското първенство, на точка зад лидера Галатасарай. В Турция обаче упорито се говори, че Чим Бом няма да получат лиценз за Европа, което означава, че вторият ще може да играе директно в групите на Шампионската лига. През този сезон Истанбул Башакшехир игра в плейофите, но отпадна от Севиля. След това се озова в група с Лудогорец в Лига Европа, в която обаче завърши трети зад Брага и разградчани.

 

Проектът на въпросния клуб е много сериозен и в него играят звезди като Емануел Адебайор, Емре Бельозоолу и Арда Туран, а преди година и половина бе привлечен и добре познатият у нас Жуниор Кайсара.

 
"Тема спорт": ЦСКА с една дилема за Разград
 
Титулярите на ЦСКА за гостуването на Лудогорец на 6 април са почти ясни. Около 11-те има една по-сериозна дилема, която е свързана с халфовата линия. Като вътрешен полузащитник със сигурност ще започне Малинов, а въпросът е кой ще бъде негов партньор. За мястото спорят Лое и Пинто, като шансовете им са 50 на 50. 
 
И двамата са много работоспособни, като се представиха на солидно нови в последния кръг срещу Ботев Пловдив (4:1). В двубоя с канарчетата Лое реализира един от головете. Камерунецът ще е по-полезен в дефанзивен план, докато Пинто ще вкара повече динамика, тъй като по-бързо отиграва топката. 
 
Около състава има и една по-малка дилема - за партньор на Бодуров в центъра на защитата, където се конкурират Барт и Чорбаджийски. Тук изборът може би клони към французина. Неговото предимство е опитът, а освен това той игра и при двете победи на ЦСКА над Лудогорец през този сезон. 
 
 
"Тема спорт": Локомотив Пловдив набеляза трима аржентинци 
 
Трима футболисти от Аржентина може да дойдат на проби в Локомотив (Пловдив) през лятото. Те са набелязани от помощник-треньора на "черно-белите" Желимир Теркеш. Асистентът на Бруно Акрапович се завърна вчера в Пловдив след двуседмичен период в южноамериканската страна. Там той беше със собственика Христо Крушарски. Двамата са гледали предимно срещи от втора дивизия и няколко контроли. Става въпрос за защитник и двама халфове.
 
Както е известно, Локомотив (Пловдив) вече подписа с един аржентинец. От лятото към "смърфовете" ще се присъедини снажният бранител Лукас Масоеро. Той се обвърза с "черно-белите" в края на януари при предишното посещение на Крушарски в Аржентина. 
 
Масоеро е родом от Мендоса, юноша е на Ривадавия, а в момента играе за втородивизионния Депортиво (Майпу). 22-годишният централен бранител се отличава със сериозна физика. Той е одобрен от Бруно Акрапович, след като е бил предложен от Крушарски на босненеца. Самият бизнесмен пък е набелязал футболиста още през 2017 година. През лятото неговият договор с Майпу изтича.
 
 
"Тема спорт": Махат Кокала от Спартак Плевен 
 
Старши треньорът на Спартак (Плевен) Емил Велев е заложен на дузпата. Откакто Кокала е поле отбора, той лъкатуши и не може да тръгне нагоре. От подновяването на шампионата в Северозападната Трета лига Спартак няма победа. В последния кръг отборът стигна само до 1:1 срещу Мизия в Кнежа. Преди това бе разбит от лидера Кариана (Ерден) с 2:4, а на старта не успя да бие Вихър (Славяново) - 0:0.
 
Всичко това е накарало ръководството на клуба да се замисли. Според запознати, вече са водени разговори с българин, който е работил в чужбина, да поеме отбора. В момента той е извън пределите на родината. При нова издънка се очаква Велев да бъде освободен.
 
Кокала застана начело на Спартак в началото на октомври миналата година. Първоначалната идея бе отборът да догони Кариана в битката за промоция и завръщане при професионалистите. Това обаче е очевидно, че няма как да се случи. В момента Спартак е 9-и с 28 точки, на цели 20 от Кариана.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки