Сензациите в пресата: Турски гранд идвал за Десподов, една дилема около състава на ЦСКА за Разград

Вижте най-интересното от спортната преса

Сензациите в пресата: Турски гранд идвал за Десподов, една дилема около състава на ЦСКА за Разград

 "Меридиан мач": Истанбул Башакшехир идвал за Кирил Десподов

Фернандо Каранга не е единственият футболист на ЦСКА, който предизвиква интерес сред сериозните чужди клубове. По време на последното дерби между “червените” и Левски, завършило 1:0, в ложите на “Васил Левски” е бил един от скаутите на Истанбул Башакшехир. Той е бил в компанията на мениджъра Несим Нешадов и според запознати е гледал изявите на Кирил Десподов. Въпросният човек обаче е останал разочарован от нивото на футбола, продиктувано от ужасното състояние на Националния стадион. Реално в този мач нито един футболист не успя да покаже своите качества и заради това се очаква скаутът на Истанбул Башакшехир да пристигне на някой от другите завързани мачове на “червените” до края на сезона - или срещу Левски, или срещу Лудогорец.

Десподов израсна изключително много през този сезон. Всички в родиня футбол знаеха за големия му потенциал, но едва след идването на Стамен Белчев бързакът от Кресна се превърна в основна и незименна част от титулярния състав на “червените”.

Иначе в момента Истанбул Башакшехир е на второ място в турското първенство, на точка зад лидера Галатасарай. В Турция обаче упорито се говори, че Чим Бом няма да получат лиценз за Европа, което означава, че вторият ще може да играе директно в групите на Шампионската лига. През този сезон Истанбул Башакшехир игра в плейофите, но отпадна от Севиля. След това се озова в група с Лудогорец в Лига Европа, в която обаче завърши трети зад Брага и разградчани.

 

Проектът на въпросния клуб е много сериозен и в него играят звезди като Емануел Адебайор, Емре Бельозоолу и Арда Туран, а преди година и половина бе привлечен и добре познатият у нас Жуниор Кайсара.

 
"Тема спорт": ЦСКА с една дилема за Разград
 
Титулярите на ЦСКА за гостуването на Лудогорец на 6 април са почти ясни. Около 11-те има една по-сериозна дилема, която е свързана с халфовата линия. Като вътрешен полузащитник със сигурност ще започне Малинов, а въпросът е кой ще бъде негов партньор. За мястото спорят Лое и Пинто, като шансовете им са 50 на 50. 
 
И двамата са много работоспособни, като се представиха на солидно нови в последния кръг срещу Ботев Пловдив (4:1). В двубоя с канарчетата Лое реализира един от головете. Камерунецът ще е по-полезен в дефанзивен план, докато Пинто ще вкара повече динамика, тъй като по-бързо отиграва топката. 
 
Около състава има и една по-малка дилема - за партньор на Бодуров в центъра на защитата, където се конкурират Барт и Чорбаджийски. Тук изборът може би клони към французина. Неговото предимство е опитът, а освен това той игра и при двете победи на ЦСКА над Лудогорец през този сезон. 
 
 
"Тема спорт": Локомотив Пловдив набеляза трима аржентинци 
 
Трима футболисти от Аржентина може да дойдат на проби в Локомотив (Пловдив) през лятото. Те са набелязани от помощник-треньора на "черно-белите" Желимир Теркеш. Асистентът на Бруно Акрапович се завърна вчера в Пловдив след двуседмичен период в южноамериканската страна. Там той беше със собственика Христо Крушарски. Двамата са гледали предимно срещи от втора дивизия и няколко контроли. Става въпрос за защитник и двама халфове.
 
Както е известно, Локомотив (Пловдив) вече подписа с един аржентинец. От лятото към "смърфовете" ще се присъедини снажният бранител Лукас Масоеро. Той се обвърза с "черно-белите" в края на януари при предишното посещение на Крушарски в Аржентина. 
 
Масоеро е родом от Мендоса, юноша е на Ривадавия, а в момента играе за втородивизионния Депортиво (Майпу). 22-годишният централен бранител се отличава със сериозна физика. Той е одобрен от Бруно Акрапович, след като е бил предложен от Крушарски на босненеца. Самият бизнесмен пък е набелязал футболиста още през 2017 година. През лятото неговият договор с Майпу изтича.
 
 
"Тема спорт": Махат Кокала от Спартак Плевен 
 
Старши треньорът на Спартак (Плевен) Емил Велев е заложен на дузпата. Откакто Кокала е поле отбора, той лъкатуши и не може да тръгне нагоре. От подновяването на шампионата в Северозападната Трета лига Спартак няма победа. В последния кръг отборът стигна само до 1:1 срещу Мизия в Кнежа. Преди това бе разбит от лидера Кариана (Ерден) с 2:4, а на старта не успя да бие Вихър (Славяново) - 0:0.
 
Всичко това е накарало ръководството на клуба да се замисли. Според запознати, вече са водени разговори с българин, който е работил в чужбина, да поеме отбора. В момента той е извън пределите на родината. При нова издънка се очаква Велев да бъде освободен.
 
Кокала застана начело на Спартак в началото на октомври миналата година. Първоначалната идея бе отборът да догони Кариана в битката за промоция и завръщане при професионалистите. Това обаче е очевидно, че няма как да се случи. В момента Спартак е 9-и с 28 точки, на цели 20 от Кариана.
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки