Ливърпул срещу Ман Сити (3:0)

Домакините залагат на триото роберто Фирмино, Мохамед Салах и Садио Мане в атака

Ливърпул срещу Ман Сити (3:0)
Станаха ясни стартовите състави на Ливърпул и Манчестър Сити за първия четвъртфинал между двата тима в Шампионската лига. Двата тима никога не са се срещали в европейските клубни турнири, като този който продължи напред ще бъде единственият представител на Англия в надпреварата.


"Червените" от "Анфийлд", които са домакини тази вечер, ще запишат първото си участие на четвъртфинал в ШЛ от цели девет години. Тимът на Юрген Клоп е в серия от 14 мача без загуба у дома в Европа: последното "европоражение" на Ливърпул на Острова датира от 2014 година - срещу Реал Мадрид. На този фон Сити има само четири победи в последните си 11 гостувания в евротурнирите. 
 
 
Резултатът между Клоп и колегата му Пеп Гуардиола е горе-долу равен, като в бройката влизат и сблъсъците им от Бундеслигата, когато първият водеше Борусия (Дортмунд), а испанецът - Байерн (Мюнхен).
 
Домакините залагат на триото роберто Фирмино, Мохамед Салах и Садио Мане в атака. В средата на терена пък ще оперират Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър и Алекс Окслейд-Чембърлейн.
 
За гостите в атака стартира Габриел Жезус, а той ще има подкрепа по крилаат от Кайл Уокър и Льорой Сане. В средата пък ще действат Давид Силва и Кевин де Бройне.
 
 
Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Милнър,  Хендерсън, Оклейд-Чембърлейн, Фирмино, Салах, Мане

Ман Сити: Едерсон Мораеш, Кайл Уолкър, Венсан Компани, Илкай Гюндоган, Аймерик Лапорт, Кевин де Бройне, Льорой Сане, Давид Силва, Фернандиньо, Николас Отаменди, Габриел Жезус
 
Съдия: Феликс Брих (Германия)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки