Камбуров след гол №200: Голямо постижение, всеки може да го оцени

"Главната ми роля ще бъде да помагам на младите"

Камбуров след гол №200: Голямо постижение, всеки може да го оцени

Мартин Камбуров направи победата над „Верея“ (0:3) историческа, след като се отчете с две попадения и така регистрира своя гол номер 200. След срещата той разкри своите емоции от постигнатия успех:

– Коментарът ти за мача?

– Мисля, че през цялото време играхме по-добре. Можехме да вкараме и още голове. Разбира се, и отборът на „Верея“, щом е стигнал до топ 6, явно заслужава уважение. Така се разви мача и си го направихме сами лек.

– Старши треньорът и спортно-техническият директор продължават да те дават като пример на по-младите. Това ласкае ли те, или още повече отговорност ти дава?
– Старая се. Още когато дойдох в „Берое“, казах, че ще давам всеки ден всичко от себе си и на тренировки, и на мачове. Дали се получава – понякога не се получава. Ще се опитвам с това, с което съм постигнал като име и като качества, да помагам на младите да растат и особено следващата година това ще ми бъде главната роля. Със сигурност няма да взимам толкова участие в мачовете като титуляр. Но всяка тренировка, всеки 20 или 30 минути, или цял мач – колкото реши да ме пусне треньорът – ще гледам да помагам на отбора, защото в Стара Загора и в частност в „Берое“ се работи професионално. Те го заслужават.

– Какво означава гол номер 200 за Мартин Камбуров и колко ценен е той?
– Даже в момента не мога да го асимилирам. Голямо постижение е. Виждате колко футболисти, а само двама – аз и Петър Жеков – сме стигнали до тази кота. Всеки, който е играл футбол, може да го оцени какво значи това. За мен е огромен труд. Зад тези цифрички се крие голям труд, големи лишения, колкото и клиширано да звучи, но наистина е така.

– Вече сте трети. Очертава се сериозна битка с „Левски“, може би и с „Ботев“…
– Абсолютно сте прав. И „Ботев“ са в това число и всяка грешка и всеки мач може би ще бъде като финал. Още осем мача – дай Боже да се представим добре. Наистина ще бъде трудно, защото всички отбори са изравнени. Ще дадем всичко от себе си. Какво ще стане – ще разберем след осем кръга.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки