Рома потроши гредите и бе шокиран насред "Олимпико" (ВИДЕО)

Фиорентина с ценна победа

Рома потроши гредите и бе шокиран насред "Олимпико" (ВИДЕО)

Фиорентина победи като гост Рома в мач от 31-я кръг на Серия А. "Римските вълци" имаха тотално превъзходство през всичките 90 минути, но в крайна сметка бяха попарени с 2 контраатаки за крайното 0:2. Тимът от столицата бе преследван и от страхотен малшанс, след като на три пъти нацели гредите.

 

След загубата, Рома може да бъде изпреварен на третото място от Интер, а и да бъде изравнен по точки от Лацио. Фиорентина пък се доближи само на точка от шестия Милан, който заема последното място, осигуряващо излаз към Европа.

 

След първоначален натиск на Рома, Фиорентина поведе в 7-ата минута. Сапонара намери около точката на дузпата Бенаси, който намери долния ляв ъгъл за 0:1.

 

 

В 12-ата минута Рома можеше да изравни. Вратарят на гостите изпусна центрирана топка, но Джеко нацели лявата греда на опразнената врата. В 27-ата минута отново той можеше да се разпише, но ударът му от малък ъгъл бе спасен.

 

Така се стигна до 39-ата минута, когато гостите нанесоха втори удар по своя съперник. Джовани Симеоне направи отличен индивидуален рейд, премина между двама защитници на римляните и останал сам срещу вратаря, пусна под плонжа му за 0:2.

 

20 секунди след началото на втората част Джеко стреля мощно, но вратарят изби. В 56-ата минута Наинголан бе изведен сам срещу вратаря, но Спортиело спаси. В 74-ата минута Шик засече с глава центриране отдясно, но топката разтресе гредата, след което футболист на Фиорентина изби в корнер. След неговото изпълнение, Фацио засече с глава, но в напречната греда.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки