Наполи изстрада трите точки срещу Киево след трилър (ВИДЕО+РЕЗУЛТАТИ)

Неаполитанци бяха на три минути да сдадат Скудетото на Ювентус

Наполи изстрада трите точки срещу Киево след трилър (ВИДЕО+РЕЗУЛТАТИ)

Доскорошният лидер в Серия А Наполи стигна до емоционална победа с 2:1 срещу Киево на собствения си "Сан Паоло" в мач от 31-ия кръг на първенството. 

Срещата премина изцяло на една врата, но страхотната защита на Киево начело с вратаря Стефано Сорентино успя да спре всяка една атака на домакините. До края на първото полувреме Наполи имаха седем удари по посока на вратата на гостите, три от които в очертанията, но нито един не се превърна в гол. След почивката нещата не се промениха и атаката на Наполи не намираше решение на ребуса. 

Така за шок на всички в Неапол в 73-та минута се стигна до гол, но не във вратата на "летящите магарета", а в тази на неаполитанци. Степински получи топката в наказателното поле след груба грешка на отбраната на Наполи и успя да забие кълбото в горния ляв ъгъл на Рейна. 

Атаката на Наполи продължаваше да не намира правилен ход, но това се промени чак в 89-та минута, когато Милик беше намерен в наказателното поле с дълъг пас и успя да прати топката в противоположния ъгъл за 1:1. 

Домакините успяха по най-добрия начин да се възползват от продължението и в 93-та минута Амаду Диавара донесе трите точки след гол с глава. 

Така Наполи успя да се задържи в битката за Скудетото, събирайки 77 точки - на четири от лидера Ювентус. Киево пък остана 14-ти с 29 точки. 

Всички резултати от 31-ия кръг на Серия А:

Торино - Интер 1:0
Кротоне - Болоня 1:0
Верона - Каляри 1:0
Наполи - Киево 2:1

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки