Лацио обърна Удинезе и вече е трети в Италия (ВИДЕО)

Римските орли вече са в зона Шампионска лига

Лацио обърна Удинезе и вече е трети в Италия (ВИДЕО)

Лацио успя да победи като гост Удинезе с 2:1 и измести от четвъртото място в Серия А Интер, който по-рано днес се издъни и загуби от Торино. Римският тим дори изпревари местния враг Рома по по-добри показатели и дори е на третото място в таблицата.

Срещата започна по-добре за домакините и в 13-та минута нападателят на "зебрите" Кевин Лазаня откри, засичайки перфектно центриране отдясно. В 26-та обаче лидерът на гостите Чиро Имобиле вкара дежурния си гол, след като беше на точното място да прати смъртоносен удар от малкото наказателно поле и изравни резултата на таблото. 

Лациалите заиграха много по-ефективно след попадението си и логично в 37-та Луис Алберто донесе пълния обрат за своя тим, след като беше изведен от Имобиле и с нисък удар парира стража на домакините. 

След почивката Лукас Лейва и Луис Алберто пробваха удари от дистанция, но безуспешно. В 77-та минута Мургия стреля опасно, но противников защитник блокира удара му. 

Малко преди края Адам Марушич можеше да приключи интригата в двубоя, но ударът му беше спасен от Бизари. Минута преди да изтече редовното пък време Янкто стреля неточно.

Така Лацио събра 60 точки и се изравни по този показател с Рома, които обаче са с по-лоши показатели по преки двубои.  Удинезе пък продължи серията си от загуби и вече е на 13-то място с 33 точки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки