Етър ще спира пропадането при Балъков

Проблеми за Орачев заради контузени и наказани футболисти

Етър ще спира пропадането при Балъков
Етър приема Дунав Русе днес с една-единствена задача - да спре пропадането си под ръководството на главния мениджър Красимир Балъков.
 
Откакто Бала пое болярите през зимната пауза, в седем поредни мача те не познават вкуса на успеха - 4 загуби и 3 равенства. Последното поражение бе от Септември Сф на "Васил Левски" с 0:1.
 
За сравнение, след първите си 7 мача Станислав Генчев, който води болярите през есента, бе спечелил 9 точки, с три пъти повече от Балъков. Генчев остана в щаба като помощник.
 
Халфът Аласана Мане (20 г.), който е под наем на "Ивайло" до края на сезона от втория тим на Барселона заяви, че според него тимът му ще се спаси, а лично той ще даде най-доброто от себе си за тази цел. 
 
В същото време пък Дунав Русе спря серията си от четири поредни загуби с реми 2:2 срещу Локо Пловдив на "Лаута" на старта на плейофите. Драконите обаче се измъкнаха буквално в края, когато влезлият като резерва Димов изравни. Пето поредно поражение можеше да коства и поста на старши треньора Малин Орачев.
 
„Има напрежение, не играем свободно. Това, че трябва да побеждаваме на всяка цена, ни сковава. Равенството все пак е различно от загуба, тя щеше да натежи. Не ни остава друго, освен да се борим до край и да гоним победата при визитата на Етър", коментира Орачев.
 
Очаква се на вратата на Дунав да се върне Мартин Луков след неубедителните изяви на Антонов на "Лаута". Орачев няма да може да разчита и на капитана на отбора Диян Димов, който получил жълт картон срещу Локо Пд и това го извади от двубоя с „болярите". Това важи и за бразилеца Ешкердиня, който е с разтежение.
 
Вече наравно с другите тренират Бранимир Костадинов и Божидар Васев, които заради здравословни проблеми пропуснаха гостуването на „Лаута". Очаква се до седмица в Дунав да се завърне и бразилецът Жатоба, който се възстановяваше от травма в родината си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки