Тервел Пулев: Имам още какво да работя, за да стигна по-добро ниво (ВИДЕО)

Искаме по-силни противници и мач за европейска титла, разкри треньорът Боби Бояджиев

Тервел Пулев: Имам още какво да работя, за да стигна по-добро ниво (ВИДЕО)
След 10-ата си победа на професионалния ринг Тервел Пулев се прибра в родината, а на летището го очакваше нов "мач".
 
Този път по великденска традиция - с яйца. Българският боксьор, който остава непобеден, след като във Виена нокаутира във втория рунд унгареца Ласло Пензеш, бе посрещнат от колоритна група приятели, които му честитиха Великден и го призоваха на дуел с яйца.
 
Въпреки че с охота и широка усмивка Пулев се включи в празничната традиция, професионалните му планове са далеч по-различни. Той самият усеща, че има нужда от почивка, след интензивната програма в последните месеци.
 
"От тук нататък не мога да кажа със сигурност. Може би лятото ще имам мач. Чувствам, че имам нужда от 1-2 седмици почивка, пък ще го коментираме и с моя треньор", каза Пулев пред bTV.
 
Той определи бързата победа над Пензеш като трудна, тъй като не е имал възможност да се запознае в детайли с предишни срещи на противника.
 
"Оценявам мача добре, с оглед на това, че е победа с нокаут. Надявам се, че ще извлечем поуки и ще ни придвижи по-напред в ранглистата. Не знаех абсолютно нищо за съперника си, нямаше никакви видеа. Беше трудно, концентрацията беше голяма. Това, че взехме абсолютно всички мерки и подходихме сериозно, даде резултат", каза Тервел.
 
„Надявам се да израствам с всеки следващ мач. Вярвам обаче, че имам още какво да работя, за да стигна по-високо ниво”, допълни боксьорът.
 
Треньорът Борислав Бояджиев пък разкри, че от тук нататък Тервел ще се стреми към по-малко мачове, но с по-качествени противници.
 
"Доволен съм, че подходихме сериозно като подготовка. Последните седмици направихме много тежки спаринги. Това липсваше и се видя като пропуск в мача с Брюдов. Тервел излезе много концентриран на ринга, успя да вкара удар в първия рунд.
 
Нямахме никаква представа какъв е противникът, какъв гард е, колко е висок, как изглежда. Беше трудно да се подготвяме на тъмно, за разлика от тях, които имаха възможност да гледат видеа. Започнахме още в началото да търсим варианти и се отвори възможност още в първия рунд Тервел да нанесе удар", каза специалистът.
 
„Колкото до мач за титла – трябва първо да уточним за каква титла говорим. Това, което аз много искам е да стигнем до мач за европейска титла колкото може по-скоро. Но за това е необходимо по-сериозна подготовка”, завърши Бояджиев.
 
 

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки