УНИКАЛНА СЕНЗАЦИЯ: Рома изхвърли Барса от Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меси и компания на колене пред вдъхновените "вълци" на "Олимпико", Рома за пръв път е на полуфинал от 34 години!

УНИКАЛНА СЕНЗАЦИЯ: Рома изхвърли Барса от Шампионската лига! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Рома поднесе най-голямата изненада в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като отстрани испанския гранд Барселона и така се класира за полуфиналите.

Римските „вълци” загубиха с 1:4 на „Ноу Камп”, но във вторник вечер изиграха страхотен двубой и след класически успех с 3:0 на „Олимпико” продължават напред с общ резултат 4:4 и гол на чужд терен. 

Иначе двамата треньори направиха по точно четири рокади в сравнение със съставите, на които заложиха в мачовете си за първенство през уикенда.

Една от промените в състава на гостите бе свързана със завръщането сред титулярите на Андрес Иниеста. Това позволи на испанския национал да постави нов рекорд в историята на Шампионска лига. 

От вторник вечер именно Иниеста е футболистът с най-много участия в ¼-финалите на турнира, като вече има 22 на сметката си, с едно повече от Райън Гигс (Манчестър Юнайтед) и Шави Ернандес (Барселона).

Гостите първи имаха възможност да открият резултата, но още в началото Серхи Роберто и Лионел Меси не съумяха да се разпишат.

Това обаче стори Един Джеко в шестата минута, когато засече центриране на Де Роси и вкара своя гол №21 през кампанията, реализирайки за шести път в 10 мача от Шампионската лига. 

Последваха пропуски на Меси от гостите, както и на Джеко и Патрик Шик от домакините.

В 29-ата минута последният направи още един такъв, и то фрапантен, след като не намери целта от чудесна позиция след центриране на Федерико Фазио.

Впоследствие Тер Щеген се намеси решително след удар на Джеко, а малко преди паузата и Меси стреля над вратата. 

Така Рома се оттегли с минимален аванс на почивка, като преди почивката определено надигра своя именит съперник, загубил само един от последните си 48 мача във всички турнири.

Барселона отправи само един точен удар преди почивката, а и след нея домакините продължиха да са по-активни.

В 57-ата минута Жерар Пике събори в пеналта Джеко и арбитърът отсъди дузпа, която капитанът Де Роси превърна хладнокръвно в гол – 2:0.

Попадението бе първо в Шампионската лига от 2015 г. насам за италианския национал, отбелязал си автогол в първия мач с Барса преди седмица.

Последваха два неуспешни опита на Кевин Стротман да порази целта, а в 74-ата минута Алисон спаси изстрел на Меси.

Малко по-късно Тер Щеген също трябваше да демонстрира класата си и го стори след удар на Алекс Коларов, но в 82-ата минута германският вратар капитулира.

Тогава Костас Манолас засече с глава центриране от корнер и не остави никакви шансове на вратаря, за да вкара скъпоценния гол за Рома.

Благодарение на него римските „вълци” сътвориха истинска сензация и отстраниха Барселона, за да се класират за полуфиналите на Шампионската лига.

Преди това, в цялата история на надпреварата, само два отбора бяха успявали да направят обрат след загуба с три или повече гола във фазата на преките елиминации.

Единият е Депортиво Ла Коруня срещу Милан, а другият е именно Барселона срещу Пари СЖ. Този път обаче каталунците бяха на губещата страна, а Рома ще играе на полуфинал в Шампионска лига за пръв път от сезон 1983/84.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки