Левски възкръсна срещу осакатения ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бившият "армеец" Буш накара "сините" да мечтаят за Купата

Левски възкръсна срещу осакатения ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски надигна глава с 2:0 срещу ЦСКА в първи полуфинал за Купата на България. "Сините" изиграха много добър мач срещу осакатения тим на съперника, който беше без четирима титуляри, а в хода на мача се наложи треньорът Стамен Белчев да направи две принудителни смени. Това в никакъв случай не омаловажава успеха на Левски. Над всички бяха Габриел Обертан и най-вече бившият "армеец" Серджиу Буш, който вкара два гола, удари греда и накара феновете на тима да мечтаят за спечелване на трофея.  

 

Реваншът e на 25 април отново на ст. "Васил Левски".

 

Наставникът на "червените" беше лишен от услугите на наказаните Жеферсон, Манолев и Каранга, както и контузените Десподов, Барт и Китанов. 

 

 

Левски пък не можеше да разчита на Горанов и Белаид, които са с травми. Насименто обаче се звърна в групата и дори започна титулярите, а двама от любимците на Сектор "Б" - Роман Прохазка и Жорди Гомес седнаха на пейката.

 

Мачът започна с добро центрирането на Рубен Пинто в наказателното поле на Левски. Там обаче Рафаел Енрике беше притиснат от Милош Цветкович и нанесе слаб удар по топката.
 
В 7-ата минута Левски стигна до гол. Обертан получи пас отдясно, преодоля Дюлгеров и центрира отлично към Буш. Чорбаджиски увисна и позволи на румънеца да прати топката в мрежата с удар от границата на малкото наказателно поле - 0:1.
 
 
След попадението "сините" постепенно се прибраха в своята половина и разчитаха на контри. ЦСКА владееше топката, атакуваше, но рядко стигаше до голови положения. 
 
В 15-ата минута Едвин Джеси елиминира Холмар Ейолфсон, но ударът му от границата на наказателното поле мина над вратата. Малко след това проблемите пред треньора на ЦСКА Стамен Белчев се увеличиха с още един - Джеси трябваше да бъде сменен принудително, след като получи контузия в глезена. Той беше откаран с линейка в болница, а на негово място се появи Александър Георгиев.
 
 
Груба грешка на Бодуров позволи на "сините" да създадат положение в 25-ата минута. Вутов открадна топката, подаде към Буш, който направи няколко крачки и стреля, но стражът на "червените" спаси. В ответната атака Тиаго Родригес пусна извеждащ пас към Жан Бланко, който се опита да прехвърли Митрев, но не успя да уцели вратата.
 
В 32-ата минута Опасен удар от далечна дистанция на Давид Яблонски минава встрани от десния стълб на вратата на "червените". В 38-ата пък контра на ЦСКА беше спряна от Паулиньо. Тиаго пробяга близо 30 метра с топка в крака и опита подаване към свободния Александър Георгиев. Пасът му обаче беше пресечен от бразилеца.
 
 
Второто полувреме също започна отлично за Левски. Не беше изминила и минута, когато Буш за втори път се разписа във вратата на ЦСКА. Румънецът засече с глава добро центриране отдясно на Обертан. Вина за попадението отново носи капитана Чорбаджийски който допусна Буш да се вклини между него и Бодуров и необезпокоявано да стреля.
 
В 58-ата минута удар на Бланко с глава мина близо до дясната греда. В 71-ата защитата на Левски проспа отличен пас на Алберг за Рафаел Енрике, който изскочи зад гърба на Афонсо Фигейредо и шутира.  Изстрелът му обаче мина покрай вратата.
 
 
Минута по-късно Сержиу Буш бе близо до хеттрик. Нападателят беше изведен от Обертан, прехвърли Черниаускас, но топката се отби в напречния стълб. В следващите минути нарушенията се увеличиха и играта значително се накъса. В 85-ата минута Буш продължи да търси трети гол и отправи много тежък изстрел, който с мъка бе отразен от Черниаускас.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки