Сензациите в пресата: Ботев приема Лудогорец пред празни трибуни?

Локо (Пд) си връща Карагерен от лятото

Сензациите в пресата: Ботев приема Лудогорец пред празни трибуни?
Най-интересното от българския печат днес, 12 април:
 
„Тема спорт”: Ботев приема Лудогорец пред празни трибуни?
 
Ботев Пловдив може да приеме Лудогорец пред празни трибуни. Това е следващото домакинство на канарчетата, което по програма е на 21 април (събота) от 17:00 часа. Преди това жълто-черните гостуват последователно на Берое и Верея. Причината за евентуалната санкция, която се очаква да бъде обявена днес от Дисциплинарната комисия, е поведението на феновете в двубоя със Славия за купата. Както е известно, второто полувреме закъсня заради множество димки и факли, а при отменения гол на Стивън Петков привърженици опитаха да съборят оградата и да нахлуят на терена. Както е известно, клубът е с последно предупреждение за лишаване от домакинство. Преди домакинството на Левски за първенството дори излезе декларация с призив за коректно поведение на бултрасите, за да не бъде наказан сурово клубът за срещата с белите за купата.
 
Делегатът на мача Ботев - Славия Владимир Николчев е дал възможно най-ниската оценка на жълто-черните за организацията на мача - незадоволителна, пише plovdiv-news.net. Той бил описал надлежно всичко в доклада си. 20 минути след края на мача на центъра на терена Николчев е провел дълъг телефонен разговор. При това положение Ботев ще бъде сериозно наказан за предстоящия мач с Лудогорец. По всяка вероятност ДК на БФС ще лиши Ботев от домакинство, след което ще замени наказанието с мач без публика. Това не е първият такъв случай за жълто-черните. Очаква се те да отнесат и сериозна финансова санкция от комисията.
 
“Тема спорт”: Берое се отказва от Карачанаков
 
Берое няма да задържи крилото Антон Карачанаков. Той е под наем от полския Краковия до края на сезона. Заралии имат опция за удължаване на преотстъпването, но не смятат да се възползват. Напоследък Карачанаков не се ползва с доверието на старши треньора Александър Томаш. Както е известно, почти сигурно от зелено-белите си тръгва и Иван Иванов. Договорът на централния защитник е до лятото и засега едва ли ще бъде удължен. Очаква се да бъде освободен и румънецът Негруц, а шансовете на контузения Фърчулеску да остане са 50:50. Преди великденските празници спортният директор на Берое Валентин Грудев е бил на нова скаутска мисия в Португалия. В началото на март той отново бе на Иберийския полуостров. Заралии почти сигурно ще привлекат 6-7 нови попълнения, като те ще бъдат главно от чужбина. Селекцията няма да се влияе от това дали Берое ще успее да се класира за Лига Европа или не. Водени са разговори с класен централен нападател, но засега двете страни не могат да се разберат за условията. 
 
“Меридиан мач”: Локо (Пд) си връща Карагерен от лятото
 
Крилото на Дунав Бирсент Карагерен ще се завърне в Локомотив (Пловдив) след края на сезона. Договорът на играча с русенския тим изтича през юни и самият собственик на “черно-белите” Христо Крушарски е амбициран да му даде нов шанс на “Лаута”. Карагерен никога не е крил, че Локомотив е отборът на сърцето му и пире доста тежко решението на Едуард Ераносян от по-миналата зима да го освободи от състава. Бирсент минава за любимец и на клубната легенда Христо Бонев, което още повече накланя везните в полза на очертаващия се трансфер.
През пролетта на 2017 година асеновградчанинът направи много силни мачове за Дунав и бе с основна заслуга за историческото класиране на “Драконите”, които за втори път в историята си стигнаха до участие в евротурнирите. Атакуващият футболист се е харесал и на треньора Бруно Акрапович със силната игра, която показа в мача на “Лаута” между Локо и Дунав. Тогава русенци успяха да се спасят от резила и да загубят от съперник, който почти цял мач игра с човек по-малко и стигна до изравняване в последните секунди. Карагерен пък бе сред най-напористите и много от феновете на Локо дори се издразниха на хъса, с който се хвърли, въпреки очакваното завръщане през лятото. Нуждата от подсилване в атака обаче се видя ясно в последния двубой, при който Локо направи 0:0 като гост на Септември не и без геройствата от страна на вратаря Илко Пиргов.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки