Де Карвальо: Левски играе най-добрия футбол в България в момента (+ВИДЕО)

"Не съм получавал оферта от ЦСКА, не съм Гара Дембеле", каза нападателят при награждаването си за футболист номер 1 на 4-ия кръг в "А" група

Де Карвальо: Левски играе най-добрия футбол в България в момента (+ВИДЕО)
Нападателят на Левски - Базил де Карвальо, бе награден за играч номер 1 на 4-ия кръг в родната "А" група, предаде репортер на Novsport.com. За представянето си срещу Черно море в последния мач, когато "сините" спечелиха с 4:0 и сенегалецът вкара два гола, той събра гласовете на 9 от гласувалите 24 специалисти и спечели еднолично наградата. Зад него останаха Антон Карачанаков от ЦСКА с 8 гласа, Станко Йовчев, също от ЦСКА, с 3 гласа, бившият нападател на Левски - Иван Цветков с 2 гласа, както и съотборникът на Базил - Марсиньо, също с 2 гласа. 
 
"Много съм доволен от наградата, получавам я за втори път. Благодаря на моите съотборници от Левски, на техническото ръководство, на старши треньора и на всички свързани с Левски. Благодаря персонално на господин Иво Тонев, който ме доведе в Левски, той ми даде шанса да се завърна в Левски и да играя. Доволен съм, че съм в отбора на Левски, мисля, че всичко върви добре", започна стрелецът след получаването на наградата си. 
 
Той обяви, че не се чувства притеснен от нищо и обяви, че стилът му на игра се е променил от престоя му на "Лаута": Участвам много в играта и в мачовете, голът не е най-важното нещо за мен, но съотборниците ми помагат. В Локомотив се движех много, но да вкараш гол е и късмет. Не съм контузен, чувствам се добре и имам късмета да бележа много голове". 
 


"Най-голямата конкуренция за мен съм аз самият. Гледам моята работа, не гледам другите. Когато се чувствам добре, работя добре. Още от Брест и Сошо имах голяма конкуренция, така че тя не е нещо ново за мен, трябва да бъдеш най-добрият". 
 
"Харесва ми много в България, изучавам български, за да мога да разговарям. За следващия път може би ще мога да давам интервюта и на български. Доволен съм, че жена ми и децата ми са тук. Няма нещо, с което да не мога да свикна. В Пловдив беше по-трудно за мен, защото семейството ми не беше с мен. Сега семейството ми е тук, няма проблеми, няма нещо, с което да не мога да свикна", призна спокойно де Карвальо. 
 
Той изрази за пореден път съжалението си от отпадането от босненския Сараево в Лига Европа: "Съжалявам много за мачовете със Сараево, не направих добри мачове. Все пак дойдох в Левски, за да играя в Лига Европа. Трябва да спечелим всички мачове оттук нататък,  за да станем шампиони". 
 
Базил де Карвальо отрече информациите за него да е имало оферта от ЦСКА, само от Левски. 
 
"Надявам се Левски да стане шампион, имаме много добър отбор. Работим добре в тренировките, мисля, че в момента в България Левски играе най-добрия футбол. Играем най-техничния футбол и най-красиво за публиката. Предпочитам да играя добре, но когато вкарвам голове ще е добре за мен. Бих искал да стана и голмайстор", уточни Де Карвальо. 
 


"В Локомотив имаше много добри футболисти като Лазаров и Златински, с Гъргоров съм играл в Страсбург. В Левски най-добри са Гаджев и Йовов, но има още много. В Левски има един млад, който мисля, че ще стане много добър футболист - Антонио Вутов, близнаците Цоневи също са страхотни", направи бърза оценка на най-качествените футболисти в България голмайсторът на Левски. 
 
"Най-трудно ми е било срещу защитата на Лудогорец, Барт и Гулдан са много добри. Мисля, че това е най-добрата защита в България в момента. Обичам да подавам, винаги се движда и искам да играя с топката. Като дам добър пас, все едно, че съм отбелязал гол. Играта ми в Локомотив и Левски обаче е различна", каза още сенегалецът. 
 
Той обаче се зарече, че няма да празнува, ако отбележи попадение на бившия си отбор - Локомотив (Пловдив), но не скри желанието си да им вкара гол: "Ако отбележа на Локо (Пловдив), няма да празнувам гола, защото там имах страхотни отношения с феновете. Когато бях контузен отборът ми даде възможност да се върна и да се лекувам. Мачът с Локо (Пловдив) е в десети кръг, отбелязал съм си датата, чакам с нетърпение този мач и се надявам да отбележа гол". 
 
Базил призна още, че желае да се разпише и във вратата на вечния съперник ЦСКА, но отказа да бъде сравняван с Гара Дембеле: "Да, искам да вкарам гол на ЦСКА. Аз не съм Гара Дембеле. Той е голмайстор, а аз участвам повече в играта, стилът ни е различен. Той е много добър футболист, отбеляза 36 гола за един сезон, това е много. Не знам колко ще отбележа, ще вкарам максимума". 

ЦЯЛАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА ДЕ КАРВАЛЬО ГЛЕДАЙТЕ ВЪВ ВИДЕОТО: 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки