ИЗВЪНРЕДНО: "Червения гуру" Георги Атанасов с разтърсващ коментар за ЦСКА!

Вижте как журналистът "разчита" провалите на отбора в последните два мача

ИЗВЪНРЕДНО: "Червения гуру" Георги Атанасов с разтърсващ коментар за ЦСКА!

Определяният като "журналистически гуру" на ЦСКА Георги Атанасов публикува първия си коментар за отбора след около 15-дневна пауза. Той направи това в сайта livesport.bg, като представи гледната си точка след провалите на "червените" в дербитата с Лудогорец и Левски. Атанасов, за когото преди време се появиха доста публикации, че е на четирицифрена заплата като медиен съветник при собственика на клуба Гриша Ганчев, се опитва да обоснове доста интересна теза. За какво точно става дума, четете в следващите редове:

"Прогнозите на наличните у нас двама-трима компетентни футболни анализатори стопроцентово се сбъднаха. Впрочем, още по Коледа бе ясно какво ще се случи около Великден. И ето как в рамките на пет дни Системата си подреди Схемата. Естествено, за сметка на ЦСКА и в полза на Делиормана и подизпълнителите от Подуяне.

Вероятно си спомняте, че не толкова отдавна споделих, че евентуална титла на 31-кратните шампиони ще бъде чудо не по-малко от победата на „Лестър“ в Премиершип. И не защото може да има сравнение между легендарния клуб от „Армията“ и симпатичните английски „лисици“, а заради почти невъзможната мисия в конкретните условия. И все пак тимът на Раниери успя да стори немислимото преди две години, докато ЦСКА се отдалечи от мечтата. По елементарната причина, че на Острова става дума за състезание, докато у нас сме свидетели на „домашен белот“ с всичко коз под масата…

 

И още малко футболен „Брекзит“. Споменатият „Лестър“ осъществи сензацията на века като се възползва от това, че фаворитите губеха точки помежду си, и не само, а освен това в родината на играта не може да се допусне порно ала Перник, Дупница или Коматево, а съдиите са арбитри, а не „свирки“. Къде сме ние на този фон?

 

Дори враговете на ЦСКА знаеха какво ще се случи и мазно потриваха ръце. Защото независимо от категоричното израстване на червения тим след завръщането в елита е ясно, че все още спортно-техническият ресурс не е достатъчен за война на пет фронта. Срещу Агата, срещу Агентите, срещу сателитите, срещу „свирките“, срещу кучевци в БФС. Гелосаните медии – отделно…

 

Не е необходимо да си гений, за да разбереш, че в такава токсична среда шансът за титла е 1:10. И затова още в началото на сезона отбелязах, че единствената възможност за съхраняване на надеждата е ЦСКА да печели 100 процента от точките срещу по-скромните на книга съперници и да се надява на успешна въртележка в триъгълника между Делиормана, Подуяне и Борисовата градина. Уви, 31-кратните шампиони разпиляха точно десет скъпоценни пункта срещу „Славия“, „Етър“, „Пирин“, „Ботев“ и „Черно море“, с които картината ставаше съвсем различна. Някой „мъдрец“ ще репликира, че и хората на Феодала са изпуснали задължителното срещу „Пирин“, „Локо“ (Пд) и „Верея“, но тези засечки се случиха отдавна, когато комфортът на Монополиста не изглеждаше застрашен от армейците. Измина зимната пауза и Схемата заработи безотказно в режим „Организация“ пред стотина мазохисти по стадионите на страната. А когато имаше проблем насред арена „Моци“, на помощ, като по зов от телефон 112, се притичваха „свирките“. Справка – измислените дузпи срещу „Септември“ и „Верея“. В същото време може ли някой да си спомни домакински подарък за ЦСКА, за да се отпуши резултатът по модела от североизточна България?

 

Подредете фактите и ще се получи перфектно домино. В три поредни шампионатни мача с Делиормана ЦСКА завършва с човек по-малко като в първите два Меркадо и Каранга бяха изгонени несправедливо, а в третия Джеферсон съвсем целенасочено бе провокиран от Дяков, който бе наясно с постановката, режисирана от шуменския изпълнител на Поръчката. И това не е всичко, защото Схемата предвиждаше изваждане на бразилския голмайстор от играта с попътно обезкървяване на червените за полуфиналите за купата. Тоест, партньорите в синьо-зеления „джендър-брак“ солидарно работят срещу общия си кошмар.

 

Репресията срещу ЦСКА стигна дотам, че играчите на Стамен Белчев са преследвани не само по терена, но и извън зеленото поле. Така както се случи с Каранга, обвинен по член „Банан“ от вековните доносници и наказан за това, че с попаденията си метафорично реже главите на съперниците?! Чудовищната тенденция се усети още през ноември при гостуването на ЦСКА на стадиона в антифутболния град, когато южноамериканският терминатор получи директен червен картон, а не втори жълт, за да му остане пасивът и да не се изчисти „броячът“. По идентичен начин със санкцията по доноса на сините подизпълнители, които странно защо не се засегнаха така дълбоко, когато преди 22 години самият Наско Сираков си свали белите гащи пред сектор „Б“?!

 

Виждате ли как излиза, че Каранга хем не играе, хем си остава с натрупаните жълти картони. Чрез методична съдийска, чиновническа и медийна репресия мръсниците превърнаха бразилеца в черна овца, извадиха го от ритъм и практически лишиха ЦСКА от най-важната фигура на терена. Може да се каже и по друг начин – душманите осъществиха класически „лов на вещици“ и посегнаха на човешките права на тъмнокожия нападател в духа на най-отвратителната расова дискриминация. Ето защо не е излишно ръководството на „Армията“ да се обърне към съответните официални и неправителствени институции по тази тема. Ако трябва и в Страсбург, защото срещу негодниците трябва да се воюва с всички средства.

 

Да обобщим картината. ЦСКА е притиснат до стената от най-различни страни и води битка по всевъзможни фронтове със силата на своята историческа харизма и с подкрепата на верните си привърженици. Не е реалистично обаче червените да печелят всеки двубой с разход на енергия от 120 процента срещу съперници, мотивирани с „куфарчета“ в съблекалнята, плюс финансово и апаратно подковани съдии. В същото време на другия полюс е служебният първенец, който през пролетта има словом и цифром два(!) истински мача срещу ЦСКА и разходки по всички дестинации в Сателитната система.

 

Включително и до стадиона на МВР без козирка, който бе компенсиран за нежната поза в джендър-двойката с подарък от Делиормана, опакован от шуменската „свирка“ преди полуфинала за купата.
Как ви се струва, това нормален спорт ли е и има ли смисъл да говорим за треньори, селекции, състави, тактики и смени? Може би е по-интересно „компетентните органи“ да се поинтересуват от това как някои от футболистите на „Етър“ са били „организирани“ преди гастрола на административния фаворит в старопрестолния град…"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки