Последен шанс за Пирин да избегне баражите за спасение

Славия ще спира лоша серия навън

Последен шанс за Пирин да избегне баражите за спасение
Пирин Благоевград приема днес от 20:00 часа Славия в изключително важен мач.
 
При успех орлетата ще запазят живи шансовете си да избегнат участие в баражите за оцеляване в елита. След победата над Витоша Бистрица в последния кръг Пирин се доближи само на 2 точки от втория в група А Черно море и на 5 от столичани. Поражение днес и при очаквания успех на варненци над аутсайдера Витоша почти сигурно ще означава, че орлетата ще участват в битка за оцеляване, а не в такава за седмото място.
 
Във вторник от 17:30 ч. пиринци играят отново у дома срещу Черно море, а следващата неделя посрещат Витоша Бистрица, отново в 17:30 ч. Така на орлетата се събират три поредни двубоя на стадион "Христо Ботев".
 
В групата на Пирин е много вероятно да попаднат няколко момчета от набор 2003, които успяха да впечатлят треньорския щаб през седмицата.
"Имаме малко проблеми - с Петър Христов и Тодор Паланков, но ще вземем 19 души на лагер и който е готов, ще влезе в игра", каза Милен Радуканов.
 
Очаква се Чапов отново да е десен бек, както с Витоша. След изтърпени наказания се завръщат Сандев и Попев. Твърдо аут до края на сезона е контузеният Башлиев.
 
В същото време Славия гостува на Пирин с амбицията да затвърди лидерската си позиция в група А на втората осмица. Белите обаче ще трябва да се борят с една от слабостите си през сезона - гостуванията. Столичани са с една победа от последните девет визити. Общо победите навън са три. Отделно орлетата не спечелиха и последните си две гостувания на стадион "Христо Ботев" - реми 0:0 и тежка загуба с 0:4.
 
Наставникът на белите Златомир Загорчич има да решава сериозни кадрови проблеми. Наказан е левият бек Омар Абуд, който в мача за купата с Ботев получи пети жълт картон. От групата пак отпадна контузеният нападател Милчо Ангелов. Твърдо аут е друг травмиран - Мартинов. Контузен е и Сашо Александров. Така централният защитник Костадин Велков отново ще действа като десен бек, а на мястото на Абуд ще започне младият Буров.
 
"Чака ни здрав мач. Трябва да подходим отговорно и да се раздадем на сто процента. Само тогава ще знаем, че може да спечелим. Имаме своите проблеми, но излизаме за победа. Съперникът е много корав и непредвидим", сподели Златомир Загорчич.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки