Проблеми безкрай за ЦСКА, Десподов близо до завръщане

При Барт ситуацията не е оптимистична, под въпрос е за мача с Левски

Проблеми безкрай за ЦСКА, Десподов близо до завръщане
Ситуацията с кадровите проблеми в ЦСКА стана още по-тежка след вечното дерби за купата.
 
Червените понесоха удар не само заради загубите от преките съперници Лудогорец и Левски, но срещу сините загубиха и крилото Едвин Джеси. Ситуацията с контузените играчи е доста усложнена, и то в ключов момент от сезона.
 
Освен ганаеца, който ще пропусне мача с Верея утре, с травми са също Десподов, Барт и Китанов. А отборът има проблеми и с натрупани картони.
 
Според информация на "Тема спорт" най-близо до завръщане на терена е Десподов, който обаче все още има болки в глезена и вчера пак не тренира на пълни обороти. Надеждите са крилото да е на линия за вечното дерби за първенство на 18 април, но шансовете да стартира в този мач засега не са високи.
 
При неговото отсъствие, както и това на Джеси, титуляр по десния фланг на атаката срещу Верея утре се очертава да е Манолев, а Дюлгеров вероятно ще действа зад него като бек. Същата конфигурация е възможна и срещу Левски на 18 април за първенството, ако Десподов не е на линия дотогава.
 
Що се отнася до състоянието на Джеси, който се контузи в мача за купата, той ще отсъства минимум две седмици. Най-оптимистичните прогнози са да е на линия за реванша с Левски на 25-и, но едва ли ще е готов да започне като титуляр още в този мач.
 
При Барт ситуацията също не е оптимистична. Французинът е получил частично разкъсване на мускул и подобно на Джеси в най-добрия случай ще е на линия за дербито на 25 април. Защитникът се е контузил на тренировката преди двубоя с Левски. Както е известно, Китанов пък е аут поне до края на месеца заради травма в лакътя.
 
Така ЦСКА е доста ограничен откъм опции в центъра на защитата и по десния фланг на атаката. Резервни бранители в отсъствието на Барт ще са 17-годишните Валентин Антов и Никола Борисов, които бяха на пейката и срещу Левски в сряда. Манолев ще се върне като крило заради травмите на Десподов и Джеси. А 19-годишният Слави Петров е алтернатива на Черниаускас на вратата.
 
ЦСКА посреща Верея утре от 17:30 часа в опит да си възвърне поне малко от самочувствието след двете поредни загуби. На линия отново е левият бек Жеферсон, а Каранга е наказан и за тази среща, но ще играе срещу Левски на 18-и. С картони висят двама играчи - Малинов, който има 12 и при нов ще изгори за 3 мача, както и Стойчо Атанасов, който е с 4 и при още един гори за един двубой.

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки