Сензациите в пресата: Африкански гранд напира за Неделев

Локо Пд предлага нов договор на защитник

Сензациите в пресата: Африкански гранд напира за Неделев
Най-интересното от пресата у нас днес, 14 април:
 
„Меридиан мач”: Африкански гранд напира за Неделев
 
Тодор Неделев продължава да приковава вниманието на много клубове по света и у нас. След като през последните месеци за подписа му се сбориха Лудогорец, ЦСКА и сръбският Партизан, сега неочакван „играч” е на път да измъкне техничаря от родния му Ботев. Става въпрос за египетския шампион Ал Ахли, който си е поставил сериозната задача да си осигури услугите на родния национал. Говорим за африкански гранд. Ал Ахли е рекордьор с 8 континентални титли, а в страната си е триумфирал 40 пъти. Мениджъри на клуба кръжат вече около Неделев и се очаква да му отправят оферта, на която той трудно може да устои. Известно е, че Тодор Неделев се чувства добре засега само в Пловдив и не му понесе дисциплината в немския Майнц 05. В случая с Ал Ахли обаче клубът може да плати сериозна сума за него, част от която ще остане в касата на Ботев, а по-големият дял ще бъде компенсация за Майнц 05. Заплатата на Неделев със сигурност ще надхвърля няколко пъти настоящото му възнаграждение, което ще го накара да играе отново в чужбина. Ал Ахли има много сериозни амбиции, както и няколко качествени легионери в състава си, сред които нигерийският нападател Олувафеми Аджаи.
 
„Тема спорт”: Афонсо излиза на инжекции срещу Берое
 
Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия отново ще решава в последния момент кой от бразилците ще отпадне от групата за мача с Берое. Това ще стане днес непосредствено преди отборът да замине за Стара Загора. Густаво Афонсо, който беше със съмнения за пукнато ребро, ще може да играе в мача. Болките на бразилеца ще продължат двайсетина дни, но той ще излезе на обезболяващи инжекции. При това положение почти сигурно излишният от четиримата бразилци отново ще се окаже Бризола. Възможно е Белия пак да остави на пейката Диого Кампос за сметка на Ндонгала. Почивка може да бъде дадена на Йордан Минев и на левия фланг да започне Лазар Марин.
 
„Тема спорт”: Локо Пд предлага нов договор на защитник
 
Локомотив Пловдив почти сигурно ще предложи нов договор на един от централните си защитници. Става въпрос за хърватина Юрица Булят. Той дойде за началото на пролетния дял и показа отлични игри. За последно Булят носи екипа на БАТЕ Борисов, с който дори игра в групите на Лига Европа. Контрактът му е до края на сезона и Акрапович е заявил на собственика Христо Крушарски, че иска да го задържи. Все още не е ясно дали нов договор ще получи Димитър Везалов. Опция за ариергарда е и нигерийският национал Стивън Езе. Той обаче засега остава резерва, въпреки че има шансове да играе на световното първенство в Русия. 
От лятото към Локо Пд ще се присъедини и още един централен защитник - аржентинецът Лукас Масоеро, който подписа предварителен контракт още през зимата.

 

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки