Панайотов: Длъжни сме да яхнем вълната

Целта ни е да спечелим Купата, но искаме и да сме трети в първенството, допълни халфът

Панайотов: Длъжни сме да яхнем вълната
Халфът на Левски Васил Панайотов заяви, че след успеха с 2:0 над ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България, сините трябва да направят поредица от победи. 
 
"След загубата от Ботев (1:2) бе много тежко положението и всеки един го осъзна. Сега имаме повод за усмивки и да бъдем малко по-спокойни. Това ще ни даде самочувствие да довършим работата срещу ЦСКА за купата докрай. Не трябва да се залъгваме, че тя е свършила - предстои и реванш. Мисля, че сме свършили само 30 процента от нея. В края усещахме колебание в противника и искахме да вкараме и трети гол. Сега идват и важни мачове за първенство.
 
Целта ни е да спечелим Купата на България, но са ни необходими и добри игри в шампионата, за да влезем със самочувствие и в реванша. Излизаме срещу силен противник. След победата над ЦСКА трябва да яхнем вълната и да играем на ниво и срещу Лудогорец, и да спечелим", каза полузащитникът пред Канал 3.
 
Той определи и кой би бил по-труден съперник в евентуален финал. "Ботев и Славия направиха добър първи полуфинал. Като по-опасен противник мога да определя пловдивчани, все пак те са носител на трофея. Но нека първо да стигнем до финала. Играем ли в него, сме длъжни да го спечелим. Тези 9 години без трофей за Левски натежават", заяви той.
 
Панайотов допълни, че тимът е готов за серията от тежки мачове. 
 
"Ние не правим сметки на кой можем да помогнем за титлата, ако спечелим срещу Лудогорец. Още повече, че след това ни предстои пак мач с ЦСКА, но за първенство. Излизаме да победим всеки съперник, длъжни сме.
 
Мисля, че сме подготвени много добре за предстоящата серия от тежки мачове. За един футболист няма по-хубаво от това да играе през три дни мачове.
 
Искаме в първенството да финишираме трети (б.р. - в момента Левски е четвърти на точка зад Берое). Берое е доста опасен противник. Отборът играе добър футбол, всеки го вижда. Справят се добре срещу всички, не само срещу нас. Но мисля, че сме по-силният отбор и ще се преборим с тях", каза още Панайотов.
 
В момента 27-годишният полузащитник води разговори с ръководството на Левски за продължаване на договора. Контрактът му с клуба е до лятото.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки