Гришо изпоти още един класен тенисист в Монте Карло (ВИДЕО)

Българинът се пуска и на двойки на Мастърса в Монако

Гришо изпоти още един класен тенисист в Монте Карло (ВИДЕО)
Григор Димитров продължава да се готви на пълни обороти преди сезона на червени кортове, като избира все качествени опоненти в заниманията си в Монте Карло.
 
След като вчера имаше за партньор на игрището бившия световен №1 Новак Джокович, днес Димитров направи спаринг и с японеца Кей Нишикори. Двамата играха на закрито, а в няколкото разигравания, които бяха публикувани в социалните мрежи, Григор изглеждаше впечатляващо на червената настилка в Княжеството.
 
На първия Мастърс на клей Димитров е поставен под №4 и ще започне директно от втори кръг, където ще срещне победителя от мача между Филип Краинович и Симоне Болели.
 
Междувременно стана ясно, че Гришо ще участва и на двойки на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 4.4 милиона долара. Най-добрият български тенисист ще си партнира с Давид Гофен (Белгия).
 
Съперници на двамата в първия кръг ще бъдат французите Адриан Манарино и Фабрис Мартен. При успех пък във втори кръг ги очакват осмите поставени Иван Додиг и Раджийв Рам.
 
Любопитното е, че Димитров и Гофен могат да се срещнат един срещу друг на четвъртфинал в индивидуалната надпревара, тъй като са най-високо поставените във втората четвъртина на схемата.
 
Иначе в турнира на двойки ще има още няколко интересни тандема, съставени от звезди в индивидуалните надпревари. Новак Джокович ще играе заедно със сънародника си Филип Краинович, братята Саша и Миша Звереви също са в турнира, както и двойките Томаш Бердих/Фелисиано Лопес и Карен Хачанов/Милош Раонич.
 
Димитров игра на двойки в Монте Карло и през 2017-а, когато с Ненад Зимонич загуби от Беноа Пер и Едуард Роже-Васлен.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки